6 Temmuz 2010 Salı

TÜP MİDE NEDİR ?


Tüp mide obezite cerrahisinde kullanılan yöntemlerden birisidir. Kilo vermek için kullanılan bir ameliyat şeklidir. Midenin 3/2 lik kısmı dışarıya çıkartılmaktadır. Mide 80-150 ml hacminde tüp şeklinde bırakılmaktadır.Alınan gıdaların az olması sebebiy ile kilo verilmesi sağlanmaktadır.Ghrelin olarak bilinen maddeyi üreten mide dokusu çıkarıldığından (iştah artırıcı)bir peptittir,iştah azalmış olur.Böylelikle kilo kaybı başlar.
Tüp mide şeklinden dolayı adı tüp midedir.Mideye herhangi bir tüp yerleştirmesi söz konusu deyildir.Midenin dikey bir şekilde kesilmesinden dolayı tüp şeklini alıyor. 





 nurullah bülbüller, bursada obezıte amelıyatı olanlar,  hasan altun , hacettepe tüp mide, mehmet ali yerdel ameliyat ücreti , obezite ameliyatı devlet karşılıyormu ,
mide küçültme ameliyatı yapan hastaneler , mide küçültme ameliyatı maliyeti

4 yorum:

  1. fotoğraf açıklayıcı değil, tüp mide nedir anlamadım..

    YanıtlaSil
  2. canım şöyle anlatayım midenin 4/3 lük kısmı kesilerek alınıyor mideyi kartuşlarla zımbalıyorlar.tüp şeklinde kalıyor mide. Mideye yemek girişini azaltmak amacıyla yapılıyor.İnsan vücüduna bir zararı olmuyor.Sadece alıştırma süreleri biraz zor sıvı alımı var bir ay boyunca katı yasak katılar bir ay sonunda başlıyor ama azar azar vede çok çiğneyerek deneye deneye. Benim 5 ay doldu ve bazı yiyecekler hala rahatsız ediyor.Dışarıdan bakıldığında bir problem yok şimdilik bugün itibariyle sporada başladım gerçi doktorlar yaptığım spora karşı biraz temkinliler bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  3. senem hnm spor neden risklimi bu tüp mide ameliyatını önerirmisiniz siz oldunuz şuanki durumunuz yani sıkıntılarınız varmı ameliyattan sonra bende nasip olursa 2012 temmuz ayında olucam şimdi heyet raporunu almaya izmirden antalyaya gidicem antalya eğitim araştırma hastanesinde olucam adnan sulu hocam inanınki çok ilgili alakalı süper birisi beni tanımamasına karşı çok ilgilendi bu arada antalya eğitim araştırma hastanesinde obez ameliyatlarını sigorta hepsini karşılıyor bilginiz olsun soran arkadaşlara söylersiniz şimdiden teşekkür ederim sağlık ve sıhhatle

    YanıtlaSil
  4. haydar bey ben judo yapıyorum.sakat bir spor.Ciddi bir darbe alabilirim diye ozaman istemediler henüz erken buldular böyle bir spor için.Ufak yürüşlerde bir skıntı yok. Zatene vucut toparlama sürecinde henüz ciddi bir spora izin çıkmaz. Bide Kilo verimi bir 8. aydan sonra tamamen duruyor benimki öyle oldu bilemem başkalarını sonrada sporla desteklemek daha mantıklı.bhen 33 kilo verdim 1,5 senedir kilo veremedim. Bu arada sinir skışması 1-2 yerde fıtık sorunum çıktığından ben hiç spor yapamadım. Sadece gıda ile olmuyor. Bir süre sonra vucut yediklerinize alışıyor. Tüp mide ameliyatında Bypass gibi kilonun hepsini vermiyorsun kalıyor biraz verfmen gereken kilolar. Ben Bypass yaptırmadım yaptırmazdımda Olanlar memnun olabilir ama kesinlikle ben öyle bir yan etkisi olan ameliyatı göze alamazdım halada öyle düşünüyorum. Şu anada 42-44 bedendeyim daha önce 52-54 beden giyiyordum. dahada vermem gereksede bundan bile son derece memnunum. Sağlık sıkıntısı ise hep yazıyorum dfenk gelmiş olmanız lazım. demir eksikliği ve B12 oluyor. AMa B12 yükseldi bir tel demir ilacını düzenli içmiş olsaydım sanırım oda düzelecekti. Sadece 1-2 sene sıkıntı çekiliyor oda bezdirecek bir skıntı değil. Ufak baş dönmeleri oluyor oda ani uzandığın yerden kelkarsan. BU arada iyi olduğu yazdığınız hastane için daha ayrıntılı nasıl bir süreç izlediniz nasıl randevu aldınız yazarsanız sevinirim. Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun diyorum.

    YanıtlaSil

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.