27 Aralık 2010 Pazartesi

AMELİYATTAN SONRA ÇEKİLEN SIKINTILAR

Ameliyat olduktan sonra çekilen sıkıntıların ne olduğu ile ilgili pek fazla bilgi bulunmadığını fark ettim. Özellikle, aldığım maillerin bu düşüncemdeki yeri büyüktür.Ne ilginçtir ki, bazı obezite sitelerinde bulunan ameliyat olmuş arkadaşlarında yaşadığı sıkıntıları  oralarda paylaşmadığını yakinen şahit olmuşumdur. Sebebi de doktorlarını kötülüyormuş gibi olmasın diye olduğunu söyleyenlerde var.O sitelerden birinde zamanında bende üyeydim.Tağ ki atılana kadar (ayrıca iyiki atmışlar , bende burada sizlere daha faydalı olabiliyorum ve özgürce sansürlenmeden yazabiliyorum) Ameliyat sonrası kendi yaşadığım sıkıntıları maddelemek istiyorum.
  • Ameliyat sonrasın da ilk sıkıntınız tabiki ağrı .Gözümü açtığım anda vücudu saran ağrı dalgalarını serumuma taktıkları ağrı kesiciler sayesinde sanıyorum 1-2 saat sonra atlata bilmişdim. Tam hatırlayamıyorum . Birde çok sızlanmadığımdan dışarıdan da anlaşılmıyordu ağrı çektiğim
  • İkinci sıkıntıda tuvalet için kesinlikle kalkamıyorsunuz gerisini siz düşünün .
  •  Ayağınıza taktıkları emboli cihazı var sürekli pompalama yaptığı için uyumak ne mümkün.(Ama çok önemli bir makine onsuz kesinlikle ameliyat olmayın)
  • Ameliyatın ikinci günü refakatçinizin yardımı ile artık daha rahat kalkıyor ve en azından tuvalete gidebiliyorsunuz. Direnler ve serum makinası yüzünden tek başınıza gitmeniz mümkün olmuyor.
  • 3 gün boyunca yudumla bile su içirmiyorlar (Başka hastanelerde içirilmiş duyduğum kadarıyla belkide doktor uygulaması bilemiyorum )
  •  Artık üçüncü gün eve çıktığınızda tek sıkıntınız oluyor ne içeceğim derdi. Zira eve gitmek insanı otomatik olarak iyileştiriyor. Yeme, içme derdine düşüyorsunuz
  • 3 Ay boyunca mide koruyucu ilaç içeceksiniz ve ilk ay vitamin hapı veriyorlar.Bunu içmesi biraz zor olsa da sakın kırarak içmeye çalışmayın. Tadı inanılmaz kötü çünkü. Birde on gün kadar kan sulandırıcı iğne yapılıyor.Bunu kendiniz yapabilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken şey iğneyi yaptığınız yeri ovuşturmamanız ve sıkmamanız.
  • İlk haftada içilen tavuk ve et suları insanı hakikaten bezdiriyor. Birde inanılmaz kötü bir nefes kokunuz oluyor.Ben kendimden iğrenmiştim. iki hafta kadar sürmüştü. Doktorlarda bunun neyden kaynaklandığını tam olarak bilmediklerini söylüyorlar.Tavsiyem dil temizleyicisi ve ağız gargarası kullanmanız tabii sık sıkta fırçalamanız.
  • Katılara bir ay sonra geçiyorsunuz.İlk geçmeniz biraz zor oluyor.Onun için hemen sert gıdalara deyil daha çok ezilmiş yemeklerde başlamanız. Ve et yerine kıyma tüketmeniz. Birde ikinci haftadan sonra çok kötü kabız oluyorsunuz. Bu aşamada sakın bitkisel çaylar ve ilaç takviyeleri almayın daha doğal yollardan sebzelerle ve kuru kayısı püresiyle halletmeye bakın yoksa bağırsak tembelliğiniz kalıcı olabilir. Benimkisi gibi. Ben form çayları çok tükettiğimden su anda ne yapsam işe yaramıyor.
  • Artık iyice katı yemeye başladığız da mide sıkışmaları yaşıyorsunuz o yüzden yemeklerinizi mümkün olduğunca yavaş yemeniz ve çok çiğnemeniz gerekiyor. Ben bu yüzden bir kaç defa kusmak zorunda kaldım
  • ikinci ayımdan sonra saçlarım dökülmeye başladı.Beni uyarmıştı doktorum ,fakat uyarılmak dökülmesini durdurmuyor. Psikolojimi tamamen bozmuştu bu saç dökülmesi. Ne yapsam fayda da etmiyordu. Bu aşamada çinko haplarının hiçbir faydası olmuyor .Hiç denemeyin. Birde çinko hapı içen arkadaşlarımda da aynı sorun olmuş. Şiddetli mide ağrıları ve kusma yaşamışlar.(saç dökülmesini durdurmanın yolunu ayrıca yazmıştım buradan bakabilirsiniz. )
  • Ameliyattan sonra ilk 15 günde normal hayatınıza adepte olacak bir duruma geliyorsunuz. Elbette 4 ay kadar ağır kaldırmak ve karnınızı zorlayacak hareketler yok. Ayrıca çok yükseğe uzanmak gibi şeyleri bir süre yapmayın. Ameliyat yerlerinden fıtık oluşma ihtimali olduğu için koruyoruz kendimizi.
Ben aklıma gelenleri sıraladım.Unuttuğum bir şey varsa eklemeye çalışırım. Bu ameliyata olmaya karar veren arkadaşların  Allah yardımcısı olsun. Tez zamanda kurtulmanızı diliyorum bu kilo illetinden. Artık obezitenin tüm dünyada bir hastalık olarak kabul edildiğini kimsenin unutmamasını diliyorum.

25.08.2014 Güncelleme

Gelen mail ve mesajlara cevaben buraya yazıyorum. Bu arada lütfen blogu iyice okuyun yorumlarda dahil. İş ve özel hayatım inanın bu sorulara cevap vermek adına sıkıntıya sokuyorum. Gündüz bebeğimle ilgileniyorum ve evde home ofis çalışıyorum. Gece uyuyunca temizlik vs işlerle uğraşıyorum bide sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Burda yazılan soruları bana tekrar tekrar sormak adına facebooktan ekleyip soru sormayın.

Gelen sorulara cevaben

Ameliyattan sonra ağrım oldumu ?- evet oldu zaten yazdım  ama dayanamadığım kadar değildi.
Hepmi midemiz ufak kalacak ?- hayır büyüyor zaten büyümeseydi diyeceksiniz. Bu arada siz büyütüyorsunuz o kendiliğinden büyümüyor.

Ne zaman işe başlarım?- o size kalmış 1 ayda olur 15 günde doktorunuza danışın.
Pişman oldunmu ?- Ameliyat olmaya pişman olmadım benim için bir şanstı. Doğru kullanamadım ona pişmanım. tekrar kilo almaya başladım zaten hepsinide verememştim. bel fıtığından dolayı k,lo durumundan sonra hiç spor yapamdığım gibi bide epey bir yatapa çakılı kaldım. daha sonrasında zaten korka korka iş güç yaptım. Mutlaka kilo durduğuğunda bu süre 6 ay gibi oluyor. Hemen bir salona yazılın. Spor yapmak artık zor değil. Tüm parklarda aletler var belediyenin tesisleri var ayrıca çok ucuz. Kestiğiniz ekmek ve kola parasını buralara verin derim :)


Ne kadar zamanda ne kadar kilo verdiniz ? - Valla bu soruyu gördüğümde artık direk cevap vermeyeceğim. Hiç bunun kıyaslaması olurmu lütfen mantıklı olun. Herkes farklı kilo veriyor. Vereceği kilo miktarıda farklı. Şu şukadar vermiş benimki çok az morelim bozuluyor diye mesaj atıyorsunuz. Bu arada doktorunuza bunları niye danışmıyorsunuz onuda anlamıyorum. Ayrıca ameliyattan sonra diyetisyen kontrolünüz olması gerekiyor onları atlamayın. Doktorunuz sadece tahlil kontrolleri için değil kilo kontrolleri içinde sizi yönlendirmeli. (bu arada vitamin ve mide koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin)

Saç dökülmesi -Arkadaşlar ben bir ürün kullandım ve adını yazdım. İnternete girip alabilirsiniz. Saç ilacı değilmiş diye mail alıyorum. Zaten yazmışım yahu değil diye. DNA hasarı onaran bitkisel bir kapsül. Kanser hastalarında, saç ekim merkezlerinde ve hatta tüp bebek merkezlerinde dahi kullanılan bir kapsül. Hamile kalmayı hızlandırıyor erkek ve kadın kullanması gerekiyor. Yani bir sürü faydası var. Hamile ve emzirenler kullanamıyor !

Hangi hastanede kime ameliyat oldunuz ?- valla bu soruya özellikle çok cevap vermek istemedim. Nedenleri çok ço fazla. Marmara hastanesinin eski binasında oldum. Şu anda beni ameliyat eden hoca yeni yerinde yok özele geçti zaten olmasında. Hakkaniyetten uzak olan insanların hayrıda olmasın. Benden uzak allaha yakın olsun.

117 yorum:

  1. Saygıdeğer Senem hanımefendi,yeni yılda herşey gönlünüzce olsun,umarım kafanızdaki tüm problemleri çözersiniz,sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Senemcim bu bloğunu yeni farkettim.
    Yaşadıklarından yola çıkarak bence çok faydalı bilgiler paylaşmışsın.
    Ve çok sıkıntılı günler geçirmişsin.Geçmiş olsun dileklerimle geçmiş olsun diyorum.inşallah şimdi problem yoktur.
    Ben de yıllardır kilolarımla savaştım.Hala dr.ların vücut kitle hesabına göre obez gurubundayım.Savaşım hala devam ediyor.Sağlığımda riskler oluşuyor.
    İnşallah başardığım zaman bloğumda diyet sayfası açıp,ayni sorunu yaşayanlara yardımcı olurum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sinem, Bende bu yönteme özellikle blogunu okuduktan sonra kesin olarak karar verdim ama özel sorularım olacak, bana yardımcı olursan sevinirim.. F.B hesabından istek gönderdim.. şimdiden teşekkürler. Esra L.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem değil hödük Senem! Benim de adım Senem ve çok rahatsız oluyorum lütfen

      Sil
  4. Senem hnm iyi günler ben tüp mide ameliyatı olacağım ama heyet raporu almak istiyorum kaç gün sürüyor alması ve bu ameliyatı tavsiye ediyormusunuz şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Haydar bey, olacağınız hastaneye bağlı. tahlillerinizin içinde uyku testi ve endoskopi varsa yoğunluktan dolayı 1,5 ayı bulabiliyor. Bazende daha kısa zamanda oluyor. Her hastanenin istediği tahlillerle uygulamalar farklı olabiliyor. Endokrin zaten çok kısa sürer. Kan tahlilleri yetiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senem hanım ben tansiyon hastasıyım.100kilo olmama rağmen doktorum olabileceğimi söylüyor ancak ameliyat sonrası kusmalar beni korkutuyor bu konudaki düşüncelerinizi almak istiyorum

      Sil
    2. Emine hanım orasını anlıyamdım ameliyat sonrası kusmalar derken ameliyattan çıkarkenmi kusma yoksa daha sonralardada kusma olayındanmı bahsediyorsunuz.cevap olarak ikisi içinde ben bir kusma yaşamadım. Narkostan çıkarken bazı insanlar kusabilir netekim eşlim burun ameliyatı oldu ve çıkarken kustu ama ben kusmadım. Çok daha sonrasında iki kere kustum birisi yemek çok yağlıydı midem bulandı ikinciside afedersin son raddeye kadar mideyi doldurunca nefes almak adına parmaklayarak kustum olay bu kadar

      Sil
  6. Sac dOkulmesini nasıl durdurdunuz acaba link açılmıyor da ? Benim zaten cok az sacım var birde dökülürse kel kalmaktan korktum inanın :))
    İkinci sorum ise hamilelik ile ilgili tup mide hamilelikte sıkıntı olmazmı malum cok iyi beslemek lazım o donemde tup mide ile bu nasıl olacak doktorlar ne diyor bu konuda?
    Bence cok önemli bir nokta bu ve nette bununla ilgili bir bilgiye rastlamadım .
    Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum bende cok sıkıldım şişmanlıktan. Sizide cok tebrik ederim sevgiler
    Zeynep

    YanıtlaSil
  7. Açılmayan link hangisi ? Ben önce mayonez kürü yaptım haftada nerdeyse 2 kere.Daha sonra ACTİVAR kapsül kullandım. kapsül sadece saç için değil DNA hasarı onarıyor saçımada çok iyi geldi 5.gün dökülen saçlarım çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEDEN PEKİ SAÇLARINIZ DÖKÜLDÜ .. SENEM HANIM ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BEN SİBEL BENDE BU AMELİYATI OLMAK İSTİYORUM KARAR VERDİM AMA BU YAZINISI ZATEN ÇOK KORKUYORUM BU YAZINIZI OKUDUKTAN SONRA DAHA ÇOK KORKUYORUM .

      Sil
    2. Sibelcim ameliyattan 1-2 ay sonra vucuttaki B12 ve demir eksikliğine bağlı olarak ayrıca kendinde diyet yapıp 20-30 kilo versen aynı sonuç olacak olan saç dökülmesini hepimiz yaşıyoruz.Bu hepimizin başına geliyor ve gelecekte. Kimimiz bunu adaha az hasarlı kimimizde benim gibi daha şiddetli yaşıyor. İnan daha önce ben saçlarımın sıçmasını sağlayan bu kapsülü bulmuş olsaydım hiç bir skıntım olmayacaktı. Saçlarım gittiktyen sonra tanıştım ve kullandım. Yinede çok şükür diyorum şimdi çok sağlıklı.sizin şansınızda böyle bir ürünün olması.
      Dip not olarakta şunu belirtmek istiyorum bana Activar kapsülü sürekli soruyorlar ve her eczanede olmadığı için nerden satın alacağız diye çok soru geliyor ve genelde bu soruları blog üzerinden yapıyorsunuz ve bazen spam algılıyor görüp cevap veremiyorum. senemcabuk@hotmail.com mail adresime iletişim bilgilerinizi atın ben firmaya ileteyim. Kapıda ödeme yapıyorlar kargoda obezite blogu üyelerine almıyorlar :)))) eee okadar reklamını yapıyoruz artık bizdende almasınlar değilmi. Şaka bir yana bize çok yardımcı oluyorlar bu konuda Yaman beye çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Senem Hanım geçmiş olsun aynı ameliyatı ben 02.02.2014 tarihinde oldum ama şurda yazdıklarınızın hiç biri başıma gelmedi. ayrıca kız kardeşim ve tanıdığım bir çok kişide tüp mide ameliyatı oldular onlardada herhangi bir sorun oluşmadı.
      sanırım bu yaşadıklarınız sizin genel durumunuz ile alakalı olsa gerek.
      ayrıca bu yazdıklarınızdan sonra ameliyat olacak obezite hastaları yada ameliyat olmayı düşünen hasta kişilerin bu ameliyattan vazgeçmeleri durumundada büyük bir vebal altına girdiğinizi hatırlatırım.
      arkadaşlar dediğim gibi 02 şubat 2014 yılında (daha çok yeni) bu ameliyatı oldum öyle senem hanımın dediği gibi semptomlar felan görülmüyor en azından ameliyat olan onlarca hasta ve kendimden biliyorum.
      inanın gönül rahatlığı ile bu ameliyatı olabilirsiniz. herhangi bir rahatsızlığınız yok ise hiç korkmayın ayrıca diyabeti olan ebeziteler mutlaka gözü kapalı yaptırmanız gereken bir tedavi yöntemi tüp mide ameliyatı.
      ameliyat sonrası mideniz ufalıyor bir öğünde iki kap yemek yarım ekmekle masadan kalkamayanlar ameliyat sonrası iki kaşıkla doyuyor.
      soru şu: şişman yaşayarak şişmanlığın yanında gelen bir çok hastalıkla mücadelemi etmek?
      yoksa bu ameliyatı olup sağlıklı bir ömürmü sürmek..

      Sil
    4. Rıfat bey sanırım okuma özürlüsünüz. Blogu bir baştan başa takip edin ondan sonra zırvalamaya başlayın. İnsanları ne ameliyata özendiriyorum nede ameliyattan soğutuyorum. Bu güne kadar sayısız kişiye her türlü destek oluş biriyim. Ameliyattan sonra analarından babalrından önce yeri gelmiş beni görmüşerdir. Szide aşırı teşfik etmenizle başına bişey gelirse birinin sizde vebal eltındasınız. Her hastanenin ameliyat prosedürü farklı. Emboli cihazı takılmadı diğe övünenleride biliyorum sanırım sizede takılmamış. Sizinle hiç bu konuyu tartışmam hayat kurtaran ameliyat riskini en aza indiren bir makina. 2014 de ameliyat olmuşsunuz onlarcada insan tanıyorsunuz bende 2010 da oldum yüzlerce hasta ve doktor hastene biliyorum yaptığınız ithamlar hiç adilane değil. Hangi ameliyat olursanızda ağrı sızı çekmezsiniz. Ben tüp mide ameliyatı kimseye sakın ol demedima ma sezeryan ameliyatından sonra kafayı yeemyin saskın olmayın diyorum. Bunları iyi aneliz edin. Belliki okuduğunu anlamaktan özürlü bir tipsiniz.

      Sil
  8. Sac ile ilgili link açılmıyor senem hanim.
    Bilgilendirdiginiz icin teşekkür ederim activar duymamıştım belki şimdide iyi gelir
    Benim bir cocuğum var ikincisini istiyoruz ama zaten 95 kilosum 160 boyum var iyice şişmanlarım diye cocuk düşünemiyorum :((( acaba tup mide ameliyatı olsam sonrasında gebelik nasıl olur yani küçücük mideyle bebek gelişebilir mı anne karnında bilginiz varsa paylasabilirseniz cok sevinirim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Sayfamdaki linkler açılıyor tarayıcınızın çerezlerini temizleyin. 95 kilo ile sizi kimse ameliyat etmez ama. Kilonun çok az. Başka yöntemleri denemeye çalışın. Kilo vermeden çocuk sahibi olmak sağlıksız bebeğede sizede zarar. Birne ne tür obezite ameliyatı olunursa olunsun 2 sene çocuk yapmak yasak. Doktorlar istemiyor. bebek beslenmez diye

    YanıtlaSil
  10. ben tüp mide ameliyatı olalı 1 hafta oluyor.sadece ameliaytın ilk günleri sancılıydı.şimdi daha iiyim.günlük yürüyüşlere çıkıyorum.sıvı besleniyorum.halsizlik var bende şimdilk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      benim çok merak ettiğim konu bu ameliyati olduktan sonra yara izleri kaliyormu? Kac delik aciyorlar ve 110 kilo ile ameliyat oldugumu farz edersek ameliyat olduktan sonra karın cildi sarkacak mi ve bu delik izleri nasil görünecek ve kac zaman sonra iyileşip gözükmeyecek?
      Birdaha göbek açık dolanabilecekmiyim yoksa bi ömür göbeğimi saklamak mi zorundayım?

      Saygılar

      Sil
  11. Adsız kardeşim geçmiş olsun. Halsizlik için doktorum vitamin yazmış oması lazım ayrıca eczanelerde glucerna sr diye bir içecek var çikolatsını almanı tavsiye ederim günlük vitamin ve minarelleni karşılar enerji verir

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar ben iki çocuk annesiyim konyadayim. Bu ameliyatı olmak istiyorum ama herkeste olduğu gibi bi tereddüt yaşıyorum. Hem kendim için hem de çocuklarımın geleceği için fit olmak istiyorum. Bu ameliyat için ilk once hangi Poliklinige gitmem lazım. Bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde biz önceden direk mide cerrahisine gdiyorduk ama şimdi devlet ödediği için endokrinle başlanıyor ama öncelikle hastenenin cerrahi bölümüne bir danışın belkide onlar yönlendirir. her hastanenin uygulaması farklı

      Sil
  13. Bu ameliyati olmak icin en az kac kilo olmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VKİ'niz 40 'ın üstü olmalı internetten taratın VKİ hesaplama diye çıkar

      Sil
    2. mrb senem hanim 95kilo ile ameliyata almazlar demissiniz ben 97 kilo 164 cm yim dr gorustum uygun dedi 40 kilo fazlaniz var dedi siz kac kilo ile girdiniz kac kiloyu ne kadar zamanda verdiniz ve su katinin ardindan hemen sivi alinmayacak deniyor bu omur boyumu yoksa belli bir suremi oluyor bide sizin dr kim nerde yaptirdiniz kaca mal oldu

      Sil
    3. devlet vki 40 altındakini karşımıyor yapmazlar demem o. Ücretli yaptırırsanız bayıla bayıla yaparlar ameliyat. Mis gibi gelmiş kaçarmı.Bir çok yazımda dedim kaç kiloydunuz ne kadarda verdiniz sorularından vaz geçin. Kimse kimsenin kriteri olamaz. Her kesin verme durumu farklı sebepşeride çok. Alışkanlıklar genetik verilecek olan kilonun azlığı çokluğu yandaş hastalılar vs... herşeyi değiştirir.Katı ile beraber sıvı alırsanız mideninde ydediğiniz şişer ve mideyi doldurur bu zamanla daha fazla yemenizi sağlar almamaya gayret edin. Ben sabahları bir bardak çay içiyorum onun dışında nadirdir içtiğim. Benim doktoru boşverin insan evladı olsaydı burda benim hocam şu diye davul çalardık şimdi özelde zaten

      Sil
  14. Merhabalar, benim vki'm 37 küsür olduğu için devlet hastanesinde olamayacağımı öğrendim ve yıkıldım. Yani tek çözüm özel hastaneler var elimde. Kimleri önerirsiniz ? İlk önceliğim işini iyi yapması ve sonrasında fiyatı. İstanbulda yaşıyotum bu arada. Ve son olarak okulum çok ağır 10 günde ayağa kalkıp okula gidebilecek duruma,ortalama olarak, gelebilir miyim acaba ? En kısa sürede cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size üniversite hastanelerini tercih etmenizi söyleyebilirim. Yada devlet hastanelerini hangi ildesiniz bilmiyorum ama istanbulda numune hastanesi ve marmara yapıyor ücretli olarak ne alırlar bilmiyorum ücretsiz yapıyorlar normalde. bezmialemede sorun

      Sil
    2. ya ben elazığda oturuom burda devlet hastanemiz yapıo türkiyenin bir çok ilinden geliolar hastane ücretsiz araştırma 2000bin özelde 5000bin doktorlarımızda çok iiler

      Sil
  15. senem hanım size ne toplam ne kadar ücrete çıktı ve hangi hastanede oldunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım ben marmarada olmuştum eski yerinde 2000 TL gibi bir parayı ödedim ama ben medikalciye ödedim sonra devlet verdiğini öğrendim bu parayı giidp aldım SGK dan geri. Tabi alamaya kalkışınca benim ödediğim parayı cebe atanlar bizide kapı önüne koydu.

      Sil
  16. Öncelik çok geçmiş olsun . Bende bu kilo illetiyle erken tanıştım şuan 142 kiloyum kilo verip almaktan bıktım ailem karşı çıkıyor ama böyle nereye kadar yaşaya biliirim benim sorum şu ameliyat sonrası kaç günlük bakıma ihtiyacım olucak 2 çocugum var biri 9 biri 1 yaşında onlarla ilgilene bilirmiyim 2, soru ise bunu hangi devlet hastane leri yapıyor araştırmalardamı oluyor bilgilendirirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yaşındaki çocukla nasıl ilgilenirsiniz çok zor epey bir zaman ağırda kaldırayacakınız.İlk bir hafta yı atlatınca artık ufak ufak ev işi falan yapmaya başlasrınız çok yormadan tabii. İstanbuldaysanız marmara has. numune hastanesi ve FSM yapıyor FSM ücret alıyor diye biliyorum. Çocuklar ufak bence biraz daha düşünün derim. eğer yanınızda sürekli biri kalmayacaksa

      Sil
    2. Ne kadar bir süre agır kaldırmamam lazım? Birde bu ameliyatı geçirmiş 10 yılıda devirmiş birileri varmı kusura bakmayın çok soru soruyorum ama muhakkak bilginiz vardır.:)))

      Sil
    3. En az 4 ay kaldırmayacaksınız yoksa dikiş yerleri fırık olur

      Sil
  17. senem hanım bu ameliyatta çok riskler varmı ben 149 kiloyum vki 48 ve ameliyat olursam ilerde yaşımız ilerleyince bir sıkıntı olurmu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ameliyat gibi bununda riski var. Kilodan dolayı oluşan skıntılar var bu gün hangi ameliyatı olursan ol aynı skıntılar yine karşına çıkacak. Anestezi uzmanı çok inceliyor. Midede kaçak riski var. Emboli riski var uzun dönemde vitamin kaybı yaşıyorsun iğne hap vs hayatında her daim olacak. Özellikle Bypass için bu geçerli. Uzun dönem sonuçları için doktordan bilgi alınız ben hepsini bilemem. Şu anda bu kiloylada yaşamak bir risk ne yapıp edin kiloyu vermeye bakın ameliyatla yada ameliyatsız. Ayrıca bu kilolarda diyetle sporla verende çok yeterki isteyin. bende başaramadım şimdiki aklım olsa daha çok asılırdım. Benimki ameliyat pişmanlığı değil ama ilerde bir skıntı yaşarmıyım diye hep bir endişe var içimde :( Çok kötü bir duygu

      Sil
  18. senem hanım bu ameliyattan hayatını kaybeden varmı ? birde siz şuan rahatmısınız yani herhangi bir sıkıntınız varmı ilaç kulllanıyormusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki var. her ameliyatın bir riski var zaten. Geen hafta bir arkadaşımız hayatını kaybetti kaçak yüzünden.

      Sil
  19. Sanem hanim gecmis olsun. Bende bu ameliyati olmak istiyorum yalniz ameliyat ucretleri cok yuksek bu ameliyati en uyguna nerde olabilirim istanbul anadolu yakasinda oturuyorum tecrubelerinize dayanarak bizleri aydinlatirsaniz cok memnun olurum simdiden cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  20. Merhaba activar sadece cilt icin gibi geldi bana siz sactada faydasini sadece bu ilacla mi gordunuz? Bide ameliyattan nekadar sonra sizce baslamaliyim? Biliyosunuz dr lar butarz ilaclara pek izin vermezler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılara geçince kullana bilirsiniz. İnternette cilt için diye değil DNA hasarı onarıcı yazıyor firmadan bilgi alabilirsiniz

      Sil
  21. Merhaba Senem hanım,

    Siz 2010 yılında olduğunuz bu ameliyatı, lakroskopi ilemi oldunuz yoksa açık ameliyat olarakmı oldunuz? Bunu sormamın sebebi ameliyattaki şikayetler acaba biraz daha azalırmı lakroskopi ile bilmek isterim ??

    YanıtlaSil
  22. bende tüp mide ameliyatı olamak istiyiyorum size sorulan sorular ve verdiğiniz cevaplar gerçekten çok merak ettiğim şeylerdi gerçekten size çok teşekkür ederim aklımda bazı sorular var
    günde kaç litre su içebiliyorsunuz ayrıca oruç tutabiliyormusunuz tüp mide ameliyatı sonrası

    YanıtlaSil
  23. Merhaba senem hanm BN 94 kg 1-65 boylarndaym VKİ 36 ckio netten hesapladgmda ve bnde bu ameliyatı olabilirmym acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VKİ 40'ı üstü olması gerekiyor hem çok düşük kilonuz başka yönet deneyin bence

      Sil
  24. Senem hanim ameliyattan sonra ne kadar sure ağır kaldiramiyoruz. 1 yasinda kizim var 11 kilo.

    YanıtlaSil
  25. En az 4-6 ay ağır kaldırmak yasak. Ameliyat yerleri fıtık oluyor bide onu için ameliyat olmayın

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Senem Hanım,
    Yazılarınızdan anladığım kadarıyla ameliyat olmaktan, başta yaşadığınız sıkıntılara rağmen memnunsunuz. her yazılana cevap verdiğiniz için bir hevesle size danışmak istiyorum.
    herkesin yaşayış biçimi farklıdır ama yine de tecrübelerinizden bir sonuç çıkarabiliriz. genellikle biz kilolu insanlar, büyük porsiyonlar, tatlılar, fast food, abur cubur, en sevdiğimiz şeylerdir. en sevdiğimiz yiyecekler en kalorili olanlardır. benim karnım doyar ama gözüm doymaz. merak ediyorum ameliyattan sonra gözün açlığını nasıl bertaraf edeceğiz?
    ikinci sorum da şu; ben hafta sonları alkol tüketiyorum. üstelikte 1-2 kadehle kalmıyor mutlaka şişenin sonunu görüyorum. ( tipik dipsomani) ameliyattan sonra alkol tüketilebiliyormuyuz acaba?
    malum özel sektörde çalışıyorum. uzun süre izin almak sorun olacaktır. belki hastaneden rapor alabiliriz ama işe ne kadar süre sonra başlayabilirim?
    bu ameliyatı olup keşke olmasaydım diyenler tanıyor musunuz? ya da ameliyat sonrası talimatlara uymayıp kötü tecrübesi olanlar neler söylüyor bilginiz var mı?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyat sonrası afedersiniz okadar yusuf yusuf oluyorsunuz ki bir yudum fazla çorba içsen tırsıyorsun. Bu dönem 2-3 ay devame diyor sonrasında ahanda gidiyor yediklerim bişey olmadı diye bir gaza gelme durumları yaşanıyor. Zaten 3 ayda ne veriyorsan veriyorsun sonrasında çok zor o sırada bide tatlı ataklayaşadım. Ha ben içerim dersen abicim sen olma ameliyat derim. Boşu boşuna eziyetini korksuunu yaşama nasıl olsa tekrar eski haline dönersin. Arada ik tek atmaya bile bir çok hoca sıcak bakmıyor. En azından Tüp mide değilde Bypass ol derim biraz daha garmtisi olur. Ben dşyorumda bunları ameliyat yapa hoca asıl ne der onlara sormak lazım

      Sil
  27. Sonrasında tekrar Kilo alınıyor mu ameliyat sonrası zayıflayıp sonra Kilo almak güzel olmaz

    YanıtlaSil
  28. Future
    Merhaba Sanem hm 20.05.2014 tarihinde Bakırköy Sadi Konuk devlet hastanesinde Dr halil alış'a tüp mide ameliyatı oldum ve çok güzel bir operasyon geçirdim allah razı olsun halil hoca ve ekibinden çok ilgilendiren ben şimdi sıvıyla su ve mamayla felan besleniyorum ne zaman çorba felan yada püre şeklinde beslenmeye geçmiştiniz acaba birde 1 ay önce bir arkadaşımız FSM de tüp mide Ameliyatı olmuş işe de başlamış mide intabı sebebiyle dün vefat etmiş o yüzden moralim çok bozuldu iyigünler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat bey yazılarımda beslenme günlüğüm var 1 ay sonra normal yemeklere geçiyoruz ama aşamalı olarak. ölen kişi için çok üzüldüm Allah rahmet eylesin

      Sil
  29. Selamlar....
    Ben bu ameliyatı olalı bir ay oldu. Şu anda sıvı gıdaları bıraktım ve püre gıdalara geçtim. 15 kiloyu verdim bile, kıyafetlerim bol gelmeye başladı. Her ameliyat olanda olurmu bilmiyorum ama, yemek yerken yada su içerken daha gıda mideme inmeden mide borusunda ağrı oluyor, 3 gündür ise aşırı derecede midemde ve mide borusunda yanma var. çok ıcak ve çok soğuk su içildiği zaman oluyor diyor doktorlar bugün bunun denemesini yapacağım oğuk su ve sıcak çay içmeyeceğim.
    Ameliyat olacak arkadaşlara tavsiyem şu olsun; yemek yeme alışkanlıklarınızı artık unutun. ekmeği hayatınızdan çıkartın, çünkü önünüzdeki 1 - 1,5 yıl yiyemeyeceksiniz. ve pisikolojik baskısı çok büyük ameliyatın. Hepinize hayırlı günler diliyorum. Rabbim umutlarınızı boşa çıkartmasın...

    YanıtlaSil
  30. ameliyatı kısaca anlatmam gerekirse.....
    kolay olmayan bir ameliyat Allah kolaylık versn 1 ay oldu 15 kilo verdim, çorbanın her türlüsünü tattım, şimdi ise pürelere geçtim, patatei sevmezken şimdi bir numaralı püre yemeğim oldu. kıyafetlerim daha şimdiden terzide adam bu gömlekten battaniye olur diye dalga geçti bende boş koy sen daralt dedim. işin özü ağzımda sabahları bir acı var ki zehir sakız çiğneyenlere söverken ben sakızsız dakika geçiremiyorum , 1 ay dır burnum çok hassas en ufak kokuyu algılayıp miğdem bulanıyor. kabızlığım hiç olmadı herkeze hayırlı günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba yahyayan kara bey benım annemde mıde kucultme amelıyatı oldu aynı anda mıde fıtıgınıda aldı amelıayttan sonra taburcu olana kadar bı sıkıntısı yotu ama sımdı cok mıdesı bulanıyo ne olabılırkı ogurme yapıyo

      Sil
  31. Senem hanim merhabalar bu ameliyat ile ilgili olarak sigara içilmesi konusunda bilginiz varmi ben sigara kullanıyorum da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdoğan bey ameliyattan önce bırakmanız sizin yararnıza. Narkoz için sıkıtı yaratabiliyor. risk oluşturuyor artı emboli gibi riskler bile daa fazla oluyor.

      Sil
  32. Merhaba bende 27 haziran 2014 te tüp mide ameliyatı oldum ilk günüm çok agrili geçti hastanede herkes benden iyi hareket ediyor ameliyat sonraki 7. Günüm her kez kalk yürü diyo yuruyom ama karnim çok agriyo özellikle göbekteki yara daha fazla eve gelince iki aksam ateşin cikti korktum sonra uyuyamiyorum ekli koltukta oturur pozisyonda uyumaya calisiyom su an yorumunu bile zor yaziyom lütfen bilen soylesin normalmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç oldu cevap vermem kusura bakmayın bebeğim var giremiyorum bu sıra. Ağrı olması normal çok sık yaşanan bir durum değil ama ateşlenme enfeksiyon belirtisi olabilir. kaçak testleriniz yapıldımı nerde oldunuz ameliyat. 15 gün olmuş yazalı merak ettim umarım iyisinizdir

      Sil
  33. Merhaba senem hanım. Öncelikle yazdıklarınızla insanlara bilgi vermenizi kutluyorum.Ben 19 yaşında 170 boya ve 110 kiloya sahibim.yazdiklarinizi okuduktan sonra bu ameliyat aklıma daha çok yattı. Fakat vki ni hesapladigimda 38 çıkıyor. Size ilk sorum vki 40 ın üzerinde olanları devlet ücretsiz mi yapıyor.? Ikinci sorum bu ameliyatı ailemden gizli yaptırmak istiyorum.sehir dışında okuduğum ve yurtta kaldığım için ameliyat sonrası zorlukları tek başıma yapabilir miyim ? Son sorum? Ameliyattan kac gün sonra normal hayatıma geri dönebilirim (okula yada işe gitmek gibi ) ? Simdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. 40 ın üstünü devlet karşılıyor tabii bazı hastanelerde (devlet+ üniversite hs.)Aileden gizli sizi ameliyat etmezler diye düşünüyorum. Eşim gelmeden beni ameliyat etmel istemedi doktor. 3-4 gün birine ihtiyacın var zaten hastanede wc gibi ihtiyacını ilk gün sen karşılayamıyorsun. Benim gibi 2. gün kendin kalkarmısın bilemiyorum zor ihtimal. okul vs. için 1 ay kesin şart. Tansiyon , şeker gibi değerlerin düşebilir hareketli olmamak gerek ev ortamı daha güvenli

      Sil
  34. merhaba benim ameliyatima 1 ay oldu daha saclarim dokulmedi ama belliki dokulecek yorumlardan anladigim kadariyla.1 sene falan sonra yememiz duzene bindiginde dokulen saclar geri gelecekmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geliyor ama değerleriniz düşünce takrar dökülür sürekli baktıracaksınız

      Sil
  35. arkadaşlar ben istanbul dan giderek konya meram tıp fakültesinde prf.dr.Faruk AKSOY hoca tarafından 09-07-2014 tarihinde ameliyat oldum.sgk emeklisi olduğum için bütün masraflarımı devlet karşıladı (refakatci dahil)
    evet her cerrahi müdahalade yaşandığı gibi ilk üç gün bende sıkıntılar yaşadım ama 4 gün hızlı bir şekilde iyileşme yaşadım ve şaşırdım.
    şu an çok iyiyim.çok sağlıklıyım.ameliyata girerken 145.5 kg idim. şimdi 22-07-2014 132,4 kg yim.
    ve minik minik birçok şey yiyebiliyorum.
    fakülte (genel cerrahi) mükemmel pazartesi yatırdılar,aynı gün tahlillerim yapıldı.salı günü ameliyata hazırlandım ve çarşamba günü ameliyat yapıldı 1.gün yoğun bakımda kaldım ve salı günü de ist'ye evime geldim.
    hiç korkmayın kurtulun sırtınızdaki yüklerden.
    Tacettin AKÇİN 0530 238 0610 (sorularınıza yardımcı olurum)

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar ben 21 yasindayim 120 kiloyum vk hesabima gore 46 bu ameliyati olmaya kesin karar verdim ama randevu almak mucize 2 dkda butun randevular doluyor bana en yakin bakirkoy sadi konukoglu egitim arastirma hastanesi suat gumus diye bi abimin yorumunu gordum ona nasil ulasabilirim acaba yada bu hastaneyle ilgili bilginiz varmi . Hicbi rahatsizligim yok sadece yemekten dolayi kilom ve diyet yapamiyorum bi turlu kendimle cok barisim bi yapim var amaan diyip geciorum diyetle bu ameliyatida mecbur kalip korkumdan yemem die yaptirmak istiyorum heyetten gecmek icin ne sartlar ariyolar acaba suat beyde bana ulasirsa cok sevinirim simdiden cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar buradaki yorumları okudum benim bir tanıdığım 2-3 ay önce mide si alındı zayıflamak için. hayatı kaydı inanın. ne olursa olun her şey beyinde lütfen egzersiz ve psikolojik destek alın zayıflamak için. hem paranız gidiyor hem de ömür boyu yemenizden ve sağlığınızdan oluyorsunuz, kansızlık kemik erimesi, kas erimesi mide vitamin dağıtamadığı için... ben gördüklerimi size yazdım yine de karar sizin...

    YanıtlaSil
  38. Merhaba Senem Hanım,Oktay Banlı hakkında bır bılgınız var mı,ıyı bır doktor mudur forum uzerınden yaptıran var mı sız bu konuya hakım oldugunuz ıcın sormak ıstedım. Kendısıne tup mıde amelıyatı yaptırmayı düşnüyorumda. Cevaplarsanız sevınırım.Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi olduğunu duydum ameliyat olan hastalar daha iyi bilir tabii

      Sil
    2. Mrb beril hanim ben 18 gun once prf.dr oktay banlı' ya ameliyat oldum ( tup mide) kesinlikle tavsiye ederim harika bir hekim ekip olarak çok iyiler ayrica çok iyi bir insan zaten tanisirsaniz kendisiyle size o guveni verecektir. Bence fazla zaman kaybetmeyin ozellikle bu hafta kendisiyle ilesime gecin bir etkinlik var diger ameliyat olan insanlarla tanisabilirsiniz saygilar

      Sil
  39. merhaba senem hanım tup mıde amelıyatı oldum post op 5.gunum hala tuvalete cıkmadım normal mıdır sızde boyle sıkıntılar yasadınız mı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sine Sütçü olabilir elbette kabzılık çok sık başına gelecek bir durum. Bunun için bol lifli beslen şu sıra kayısı püresi blender yapıp iç. kefir iyi gelir onuda iç katılara geçince üzüm çekirdei tozu kullan çok faydasını görürsün

      Sil
  40. http://igg.me/at/iZVd83AS77E

    Merhaba. Ben Ayşen. 24 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisiyim. Tüp mide ameliyatı olacağım, ancak maddi olarak yetersiz kalıyorum. 30.000 TL ye ihtiyacım var. Yukarıdaki linke tıklayarak, miktarı önemsiz, bana bu çıktığım yolda yardımcı olabilirsiniz. Hikayemi ayrıntılı okumak için linke tıklayın lütfen.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnm merhaba, Tugce ben, sana maddi olarak yardimci olamam ama bir fikir olur belki
      Ankara Medicalpark Hastanesinde Tüp Mide ameliyatı oldum, 2 ayda 22 kilo verdim, doktorlarim cok iyiler, lavoboya gitmeme kadar, herseyle ilgilendiler, üstelik 13.000 lira ödedim belki sende düsünürsün, 30.000 cok pahali bir rakam, doktorum op.dr. bilgehan sonbahar ama 3 cerrah birlikte giriyorlar ameliyata, ekip olarak çalişiyorlar

      Sil
  41. Merhaba arkadaşlar 10 gün oldu ameliyat olalı bende kabızlık problemi yaşıyorum ama sancım yok artı devlet karşılıyor bu op.nu artık araştırma larda yapılıyor ben hastanemden çok memnundum özel gibiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi hastane isim verebilirmisiniz birde hangi Poliklinige gitmek gerekiyor

      Sil
  42. Senem Cabuk hanim, ameliyattan sonra anladım ki yemek yemek benim için fizyolojik ihtiyaçtan öte zevk meselesiymis. Ameliyatımın 6. gunundeyim ve açlık hissim giderek artıyor, ictigim sulu gıdalar yerine katı gıdalar gözümün önünde dönüyor. Geçici bir surecmidir tecrubenize atfen cevabınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taha bey bizde olmadı ama siz eczaneden gıda takviyesi alın hem daha tok tutar hemde mibarel ve vitamin eksikliğini giderir. Glucerna sr kakaolu olanları güzel 1 çay bardağı sabah akşam için.

      Sil
  43. MRb ben 3 haftadayım ve 5 gündür kabızlık yaşıyorum yeşil cay içtim olmuyo ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılanları uyguladınızmı ? yulaf lapası bir kaç gün sabah akşam yiyin faydalanırsınız daha sonrada devame din mutlaka. yeşil çay çok fayda etmez kefirde deneyin probiyotik alabilirsin eczaneden kaşe şeklinde satılıyor bağırsakları füenliyor kızıma kullanıyorum bende

      Sil
    2. merhaba ben 5 ay önce ameliyat oldum 153 le girdim suan 100 kiloyum bu aralar kilo vermem baya durdu ortalama 1 ayda 1-2 kilo verdim sizce tamamen durdumu yoksa devam edecekmi birde spor salonuna gitmeyi düşünüyorum önerirmisiniz

      Sil
    3. Artık çok zor gider spor yapmaya başlamız gerekiyor ayrıca beslenme ile desteklemeniz de gerekiyor. Gilisemik indiksi düşük gıdalarla beslenin ve mutlaka yoğurt ayran her öğünde tüketin. https://www.instagram.com/seneminyemekleri/ bu hesabımıda takip ederseni zaman zaman beslenme kürleri detokslar paylaşıyorum.

      Sil
  44. Merhaba Senem Hanım Ben Tüp miğde Ameliyatı olacagım Fiyat Öğrenmek istiyorum sizden

    YanıtlaSil
  45. Bende ocak 20 amelyat oldum benim çok fazla kusma oldu narkozdan dolayi herkeste olmuyor bu .beş gün oldu hala hastanedeyim sıvılar dün başladım

    YanıtlaSil
  46. Bide bi sorum olacak solunum egzersiz lerini ne kadar yaptınız bide varis corabi n ne kadar süre giydiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusma olayı kişiden kişiye değişir sanırım sebebini bilmiyorumbe kusmadım. solunum egzersizine evdede devam edin taki tüm topları rahat kaldırana kadar. varis çorabını ben evde bir kaç hafta giydim. çünkü bacaklarımda ağrı vardı iyi geldi doktorda giyebilirsin dedi. emboli riski devam ediyormuş onun için hastanedede evdede yatmamaya devamlı saat başı yürümeye gayret et.

      Sil
  47. sanem hanım ben çarşamba günü ankara akay hastanesinde ameliyat olucam doktorum prof mehmet fatih avşar kendisini ıle ılgılı hiç duyumunuz varmıdır acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır duymadım ama uzun zamandırtakip etmiyorum sizede geçmiş olsun

      Sil
  48. Ben ameliyatı olalı 5 hafta oldu. Bana göre siz nekahat dönemini çok rahat atlatmissiniz. İlk gün nerdeyse 24 saat sürekli kustum ben. Yarısında kanlı kustum. Yarısi normal. Sancıdan yataktan kalkmaya çalıştım. Engellediler. Bana da o cihazı bagladilar. Serumla sıvı takviyesi ve ağrı kesiciler verildi. Bende hastaneden cikmadan ağızdan sıvı alımına başlandı. Sizin aksine ben tuvalet ihtiyacimi rahat karşılıyordum. Ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen ben ilk gün ameliyat olduğuma pişman oldum nerdeyse. Sonrası icin yazdıklarınıza ek olarak; eve geçtiğimde gaz sancısı bitene kadar aynı sancıları çektim. Ondan sonra yaşam normale döndü. Benimki de böyle geçti. Herkeste farklı oluyor demekki. Herkese sevgiler. Denemeden sizde nasıl olur bilemeyeceksiniz demek ki.

    YanıtlaSil
  49. Senem hanım benimde kardeşim bu ameliyatı oldu. 3 hafta yarıyıl tatili için üç gün Antalya da idim. Kendisi Çanakkale de Kasım hocaya ameliyat oldu . 25.01.2016 tarihinde önce kusmuş sonra kendisi ile telefonda görüştüm. Kan geldimi nasılsın diye sordum, iyiyim merak etme abi dedi. 7-8 saat sonra telefon geldi. Acilen hastaneye kaldırıldı, bilinci kapanmış. Yoğun bakımda kalıyor, kan gazı mr eyg ne varsa baktırdık,şimdi bilinci yerinde. Bunlar normal mi bilmiyorum. Bilgisi olan varsa paylaşsın. Bir abi olarak kardeşimi çok seviyorum, 200 kiloda olsa seviceğim,hayatımın en kötü anlarını yaşattı bu ameliyat bana Antalya dan Çanakkale ye 5saat 15 dk varabildim. Yol boyu içşmden geçenlerde neden engel olmadım. Abilik görevimi yerine getirmemek, bir parçamı yitirmeme, kardeşimi kaybetmeme neden olursa, ömür boyu kendimi affedemem. Ameliyat olmayı düşünüyorum diyenlere, uzak durun ucunda ölüm var demek istiyorum. Sağlık sorunları çok fazla, yarım bir insan sağlığına bir ömür yaşamak mümkün değil helede günümüz beslenme koşullarında, hala aklıma geldiğinde ilk haberi aldığım anlar,ölümün yakınında olmak, vücudumu saran o korku titreme,üşümehissi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş yazıyı ancak yeni okuyambıldim çık üüzldüm. bende burda kimseyi ameliyata özendirmemek adına hiç bir zaman kimseye düşünme ol demedim işte bunun için.Yanlız şu durumu sizde unutmuşsunuz. Morbit obezseniz siz diş çekirmeniz bile dert başka hangi ameliyatı olsanız bu riskleri yaşıyorsunuz. O kilolarda biri yatakda düz yatması imkansız siz kardeşinizi sevmekten bahsediyorsunuz elbette allah yokluğunu göstermesn ancak o bu hayatı sevmediği için bu şekilde yaşamak istemedği için o riski alarak ameliyat oluyor bunada saygı duymak gerekiyor.Benim eşim ameliyat oldğum sabah hastaneye bıraktı ve işe gitti hiç olmamaı istemedi bununla ben nasıl bir mutsuzluğun içind oldğumu hiç anlamdı. Ne zaman ameliyat oldum ve benimle toplantıya geldi şimdi önüne gelene ol diyor ben olmayın durun iyi düşünün herşeyi deneyin diyorum. Gripten daha fazla insan ölüyor obezte ameliyatından bir kişi ölse haber degeri var onun için bu kadar korkutucu geliyor insanlara. obezlikten ölenlerin haberi hiç yapılmıyor. 100 kilo birinin ameliyat olması kabul edilir değil ancak 200 kilolarda artık bu şart. bakın yotumlara diyetisyen bile yazmış biz bu kadar kilolu bir hanışanımıza yardımcı olamıyoıruz çok mutsuz onun için bende sizin sitenizden ameliyatı arştırıyorum diye yazmıştı bana ve telefonlaştık bile. Çok geçmiş olsun umarın başka sıkıntı yaşamazsınız bundan sonra sık kontrolleri ve vitaminlerini unutmasın

      Sil
    2. Bende kasım beyi düşünüyordum.çanakkaledyim

      Sil
    3. Mrb kardeşiniz Nasıl şimdi

      Sil
  50. Ben Dört buçuk aylık opluyum.43 kilo verdim.ameliyat dönemi ve sonrası herşey çok güzeldi ama bir aydır karnımda şiddetli kramp tarzı ağrılar var ve hiç geçmiyor.doktorum endoskopi yapılmamı söyledi ben kolonoskopi bile yaptırdım.ilaçlı karın MR ı çekildi.Tam 55 dakika o cihazın içinde resmen eziyet çektim..kan tahlilleri normal..ama bu saniyelik gelip giden ağrılar beni hayatımdan bezdirdi.aç ya da tok hiçbirşey değişmiyor. .spazm çözücü ilaçlar hiç fayda etmiyo.lütfen aranızda bunları yaşayanlar oldu mu..bana yardım edin������

    YanıtlaSil
  51. Slm kısa öz yazıcam 21 mart 2016 tarihinde ameliyat olucam fakat psikolojim bozuldu geceleri uyuyamaz oldum sizin olduğunuz yıl 2010 sanırım şimdi 2016 acaba teknoloji dahada ilerledimi korkum yersizmi şimdiden tşk ederim hayırlı günler

    YanıtlaSil
  52. Merhabalar ben suan butun yorumlari okudum ve kafam cok karisik izmir de haluk unalp hocaya ameliyat olmayi dusunuyorum ama ameliyattan ve daha cok sonrasinda pisman olmaktan korkuyorum boyum 167 suan 101 kiloyum olumune ac kalip diyetle hayatimda en dusuk 80 kiloyu gordum sonra yavasca basa dondum suan 29 yasindayim ve resmen 20 senedir kilolu sisman bi insan oldum artik az yemeye alistim agzima tatli biseyi surmesem de ekmek yemesem de bu benim normalim oldu kilo veremiyorum ilerde cocugum olmasini istedigimde sorun yasarmiyim yorumlarinizi beklerim tesekkrler

    YanıtlaSil
  53. Merhaba ben ameliyata karar vermeden önce 1 ay boyunca forumları okudum.sonra karar verdim ameliyat olmaya.ve 21 mart ta ameliyat oldum çok şükür iyiyim ağrı sızı yok tek sorun açım ;) 15 gün sonra yumuşak gıdalara geçebilirm.bu arada doktorum mükemmel bir insan allah razı olsun kendisinde tüp mide ameliyatı olmak isteyenlere tavsiye ederim Prof.dr SERVET KARAHANLI gerçekten işinin ehli bir hoca 13 günde en basiti horlamam kesildi kolay kolay hiçbir hocayı tavsiye etmem.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  54. Hangi hastanede ücretsiz yapılıyor bn ankaradan yazıyorum

    YanıtlaSil
  55. MERHABALAR BEN IZMIRDE OTURUYORUM IZMIRDE OZEL HASTANELER 10 BIN DEN AŞAĞI ISTEMIYORLAR DEVLET HASTANELERİ ÜCRETSİZ YAPIYORLAR MIS IZMIRDE AMELIYAT OLAN ARKADASLAR YARDIMCI OLABILIRMISINIZ 2 COCUGUM VAR ONLAR ICIN YAPMAM LAZIM VÜCUT KİTLE 47.2 LUTFEN YARDIMCI OLUN

    YanıtlaSil
  56. Bende izmirde devlet hastanesinde ameliyat olmayi dusunuyorum acaba aranizda devlet hastanesinde ameliyat olan var mi kimi onerirsiniz

    YanıtlaSil
  57. Merhaba senem hnm Size sorum tam 6 sene geçmiş kilo alımı oldumu ve başka hastalık yönünden sorunlar çıktım

    YanıtlaSil
  58. Ankara dışkapı yıldırım beyazıt hastanesinde dr Harun karabacak a ameliyat olan varmı onerirmisiniz

    YanıtlaSil
  59. MERHABALAR BENDE AMALİYAT OLALİ BİR SENE OLDU MERAK ETTİGİM ŞEY NET OLARAK CEVAP BULAMIYORUM TEKRAR KİLO ALİNİYORMU KİLO ALINMASINA SEBEB MİDE BÜYÜMESİMİ MİDE BÜYÜYORMU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet kilo alına biliyor hatta tüp midelilerin %80 i ciddi geri kilo alıyor. bende alanlardanım 4. ayımdan sonra vermem durdu 5s ene sonra 10 kilo almış oldum. Mide büyüyor nasıl büyüdü ben bile anlamdım ama bildiğim şet ben çok yemek yemedim dikkat ettimde. gerçek kili alma sebebini bulmadan olmak yanlış bir kararmış

      Sil
  60. Akliniz varsa ameliyat olmazsiniz ben bu ameliyat yuzunde abimi kaybettim cok zor bir surec gecirdi ve atlatamadi daha cok kilo aldi midesine asit birikti ve kalp krizi sonucu hayatini kaybetti 😓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağolsun çok üzüldüm. Ameliyatların risksiz oldğunu sanırım hiç bir hoca söylemez. Ancak bu şekilde aklınız varsa olmayın demeyin abiniz kurtulsaydı bu seferde tam tersi aklınız varsa hiç durmayın olun diyecektiniz. Ben her ikisi içinde kimseye olun demiyorum gitme olmada demiyorum en doğru bilgileri vermeyi hedefledim karar herzaman kişinin kendisinde olmalı. Ameliyat olup zayıflamaya başlayanlada inanılmaz bir gaza gelip millete hiç durmayın olun diye telkinde bulunuyor bunada çok kzııyorum işin içinde birde vebali var ya bişey olsa ameliyat olan aklı başında olan bence kime bu gazı vermemeli

      Sil
  61. Senem hanım mrb Bnde bir hafta önce oldum amaliyatımı Bnm sorum kaçak olup olmadığını Nasıl anlarız Bnm arada bi kalbim ağrıyor gibi oluyor da sürekli değil ama bide ne yicez ya sulu olarak tarif falan varmı çok Tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey bloguma iyi bakın 1 aylık yemek listesi var tariflerini bile yazdım lütfen iyi okuyn blogu. kalp için acil olarak kardiyolojie görünmenizi tavsiye ederim. Ani kilo verimleri kalbi zorlayabilir lütfen ihmal etmeyin. bende ameliyattan sonra kalp sıkıntısı çektim daha yeni teşhis kondu ama ameliyattan olup olmadığı hakkında bilgimiz yok ama ameliyatımdan sonra çarpıntılar başlamıştı. Şu an kalp ilacı kullanıyorum. rica ederim istanbuldaysanız siyami ersek hastanesine gidin hatta gittiğim doktorun adına bakabilirim çok güzel ilgilenmişti onca doktora gittiğim halde bu doktor bana çok yardımcı oldu. Hangi ildeisniz bilemiyorum

      Sil
  62. senem hnm merhaba, eşim 7 ay once ameliyat oldu. cokda guzel kılo verdı en azından o cok memnun ben sağlıgıyla ılgılı bır sıkıntı yaşayabılecegımızın tedırgınlıgını yaşıyorum ama , size sormak istedıgım hala halsızlık, uyku hali yaşıyoruz enerjısını kaybettı cok cabuk yoruluyor. 6 aydan sonra vıtamın ılaçlarını dr bıraktırdı şuan sadece D vıtamını takvıyesı alıyor. Halsızlıkle ılgılı önerilerinizi beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, günlük olarak açlık şekerine bakmanızı tavsiye ederim. onun dışında 6 ayda bir tam kan sayımı yapılması gerekiyor demir ve b12 kullanımı hala devam etmeli. Halil Hocadan bildiğimi aktarayım sonuçta ben doktor değilim Tüp midelilerde sürekli demir b12 almalı diyor. kan seviyesi alt sınıra yakınsa demire devam etsin ortalarda ve üstünde olması gerekiyormui b12 sine baktırın onunda yüksek olması gerekiyor b12 eksik olunca halsiz ve yorgun oluyorsunuz benim başıma gelmişti

      Sil
  63. Sinem hanım Aydın'da oturuyorum bn şuan 25 günümdeyim ekmek hariç herşeyi yiyiyorum çarpıntım kesildi 10 ğündür ama genede görünmekte fayda var bir haftadır kilom sabit ama sizce normalmi Mİyde koruyucu Dan başka hiç bişey içmiyorum şuan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yinede siz herşeyi yemeyi sağlıklı beslenim. makarna, pilav kızartma, tatlı gibi şeyler tüketmeyin.

      Sil
  64. bu kaçak ömür boyu risk taşıyomu yoksa belli bir yıldan sonra tamam artık ameliyattan önceki benim diyebişiyormusunuz.yoksa ömür boyu kaçak olursa ya bişey olursa korkusuyla sürekli hastaneleremi gitmek gerekiyor.ben 150 kiloyum 160 boyum.dogumdan sonra kilo aldım sezeryanla dogum yaptım.ve ikinci bebegi düşünüyorum 4 5 yıl sonra.şuan benegim 1.5 yaşında ama bakacak olanım var.sadece kaçak korkusuyla yaşamak mı yoksa bir önür kilolu olmakmı off neden bizde diger insanlar gibi degiliz neden ben :( neden herkes ameliyat ol başka türlü kilo veremezsin diyo.hiç ameliyatsız benim kilomdan zayıflayan yokmu.ameliyattan sonrada bogazına dıkkat eden yıne ben degilmiyim ben beni degiştiremedikten sonra bir işe yarar mı ki :( başınızı şişirdim

    YanıtlaSil
  65. Meraba ben istanbulda yasiyorum marmarada ameliyat olmak istiyorum ama tedirginim simdilik diyetisyenden randevu aldim sonrasi yasiyacaklrim korkutuyo beni bazilari su bile icemiyosun diyolar ben cok su icen birisi olarak soruyorum hepmi yudum yudum su icecez

    YanıtlaSil
  66. Senem hanim mrb.. bu ameliyati olmayi dsunuyorum siz olali 6 yil gecmis sanirim internette nedense bu ameliyati 5 6 yil once olan kisilerin su anki durumlari hakkinda bi bilgi yok. Hatta bazi doktorlarin 10 yil sonra olecekler yazilarini okudum. Suan herhangi bi skntniz varmi igne ilac takviyeleri aliyomusunuz cvplarsaniz sewinirim

    YanıtlaSil
  67. Merhaba güzel ve dürüst yorumlarınız için çokkk sağolun...şimdiye kadar rastlamadığım şekilde net bilgiler vermişsiniz.53 yaşındayım 160 boy 87 kgyum özelde olmaya karar vermiştim ama birden vazgeçtim. Sürekli Kilo alıp verme durumlarım oluyor.kararsızım aslında kilo veriyorum ama yine alıyorum. İzmire yakın yerde yaşıyorum. Sizce iyi bir diyetisyen ve endokrin ci bu işi çözermi yardımlarınızı önerileriniz i ve yorumlarınızı bekliyorum sevgiyle kalın **belocan**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgin bilgin içinizde hala azim ve motivasyon arayışınız varsa muğlada diyetisyenim var tavsiye ederim online olarak danışmanlık veriyor. İnstagramdan (seneminyemekleri) diye beni arayın ordanda görürsünüz paylaşımlarımı şahane bir danışmandır. Şu anda çok güzel kilo veriyorum sayesinde. Haftalık liste veriyor online yüz yzüe olsun whatshap olsun ne şekil istersen sürekli iletişimdesin motive etmesi ve seni yormadan bıktırmadan kilo verdiriyor. 6-7 öğün yiyorsun açlık hissetmeden gün bitiyor Esra tüfekci diye arayabilirsiniz facebook ve, twitter, instagramda hesapları var. iletişim bilgisi istersen mail atarsan yazarım

      Sil

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.