5 Ağustos 2013 Pazartesi

AMELİYAT SONRASI OLUŞAN KABIZLIK

Merhabalar, ameliyat sonrasın da kabızlık ile ilgili bir çok soru aldım. Bu soruyu cevaplayıp çözümleri konusunda tecrübelerimi size aktarmak istiyorum. Ameliyat olduktan sonra sanırım daha ilk ay bitmeden kabız sorunları yaşamaya başlamıştım. Pek çok hasta ameliyattan sonra kabızlık problemi çoğunlukla yaşıyormuş zaten. Sıvı gıda alıyoruz ama nasıl oluyor da kabız oluyoruz diye kafayı yemek üzereydim. O sıralar kendimce Form çaylarından medet umdum. Sallama bir tane içiyorsun ohhh miss iki gün rahatsın. Çok sevmiştim bu çayları. Zaman geçtikce dahada çayların miktarı artmaya başladı belki bu 4 ay kadar sürdü daha sonra çay may fayda etmemeye başladı. Doktora gittim verdiği ne kadar ilaç varsa denedim nafile artık ilaçlarda işe yaramıyordu. Meğer ben o şahane çaylar sayesinde bağırsak floramı bitirmişim. Bu süreçte denediğim kısa süreli faydalarını gördüğüm şeyler oldu tabi siz form çayları tüketmezseniz muhtemelen sizde kısa süreli değil kalıcı olarak fayda gösterecektir. Sırasıyla yazayım.
  • Kuru yada yaş kayısıyı bir miktar su ile düdüklüde pişirip hala sıvı- püre dönemindeyseniz tel süz geçten geçirin. Katılardaysanız sadece çatalla ezerek 4-5 kaşık sabahları aç karnına yemeklerden 1 saat önce alın ve aralıklı olarak su için.
  • Bir başka önerimde kabak çorbası yada salatası yapıp tüketin. Kabakları soğan ile baraber haşlayıp blender edip meyane yapıp çorba olarak tükete bilirsiniz. Katılardaysanız rendeleyip azıcık zeytinyağında sarımsakla soteleyip yoğurtlayıp tüketin. Her ikiside çok lezzetli hemde öğünlerinizi dolduracak güzel yemeklerdir. Ayrıca bağırsaklarınızı yumuşatır.
  • En etkili ve benim en çok memnun kaldığım çözüm ise yulaf ezmesi lapası oldu.



  • Piyasada bir çok marka olarak marketlerde satılıyor. Eti lifalif, Ru-sheim kullandığım markalar.
    1 su bardağı süte üç adet kuru kayısıyı minik minik doğrayıp 2-3 dakika pişirin ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesinide katıp iyice karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin sıcakken yiyebildiğiniz kadar yiyin. Özellikle gece yatmadan yiyin ve üzerine 30 dakika sonra su için. Sabaha kadar bağırsaklarınızda faaliyet gösterecektir. Bu kürü 15 gün yapın çok fayasını gördüm. Ama kalıcı olmadı bende söylediğim sebeplerden dolayı
  • Kronik kabızlığımı tedavi ettiğim yöntemse saç için kullandığım DNA hasarı onaran Activar sayesinde oldu.Meğer bir tek vitamin eksikliğime ve saç dökülmeme iyi gelmiyormuş. Hasarlı olan bağırsak floramı da iyileştirmiş.  
  • Ameliyat sonrası gıda alımı son derece dikkat etmemiz gereken bir durum. Kafamıza göre aldığımız bitkisel şeyler çok kötü sonuçlar doğura biliyor. Tecrübem ışığında fayda göreceğize inandığım önerileri yazdım. Sizden de aynı şekilde önerileriniz varsa yorum kısmına yaza bilirsiniz.
    Sevgiler, sağlıkla kalın.


    (Güncelleme; son  zamanlarda bir şey daha buldum onuda yazayım içimde kalmasın. Üzüm çekirdeği tozu kullanıyorum. Sabah akşam bir tatlı kaşığı kadar suyla içiyorum inanın sabah akşam tuvalete çıkıyorsunuz hemde ishal gibi değil. Bebeğimede azar azar veriyorum oda çok kabız oluyordu. Daha öncede paylaşmıştım instagramda takip edebilirsiniz fiyatı 8 TL https://instagram.com/p/3ZPr8KyyRU/ )

4 yorum:

  1. Zeytinyağlı içmekte iyi gelebilir 1 tatlı kaşığı içilebilir sanırım ama ameliyattan sonraki süreç içerisinde yasaklara girer mi bilmem =)

    YanıtlaSil
  2. bugün çapa tıp fakültesine gittim tüp mide ile alakalı birsürü tetkik istedi doktorum gelişmeleri sizinle paylaşırım

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,ben iki haftalık ameliyatlıyım ve aynı sorun bendede var.Doktoruma sorduğumda çok su ile giderebileceğimi söyledi. Sizden öğrenmek istediğim, doktorun verdiği vitaminlerden başka vitamin kullandınız.Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok su içmeyle geçmiyor mağlesef. Kayısı püresi ve yulaf lapası yapabilirsiniz hergece yatmadan 2 kaşık bol su ile yulaf lapası yiyin. Sütle ğişirebilirsiniz. Onun dışında kabızlığa birde üzüm çekirdeği tozu çok iyi geliyor. Dahada iyisi solgarın karnıyarık otundan yapılan bir kapsülü var bitkisel ben şimdi onu kullanıyorum sindirimi hızlandırdığı için yediklinin kalorisinide almıyorsun psyllium ismi doktor hangi vitamini verdi size bilmiyorum ama ikk etapta multivitamin demir ve b12 veriyor yanı sıra entral içeceklerle takviye yapabilirsiniz.

      Sil

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.