16 Temmuz 2010 Cuma

TÜP MİDE BESLENME PROGRAMI

Sevgili blog okuyucularım, Tüp mideliler ne yer bu yazımda da ondan bahsetmek istiyorum. Aslında ne içer demem lazım. Çünkü ilk hafta berrak sıvı diyeti var. Tavuk suyu, et suyu, elma suyu, üzüm suyu, nar suyu, şekersiz kompostolar, ıhlamur aralarda da  ( GLUCERNA SR )diye enteral içeceklerden kullanmıştım. Diyetisyenimiz Birsen Demirel Hanım vermişti bu ürünleri. Vücuttaki tüm vitamin ihtiyacını karşılayan bir ürün kullandığım zaman zarfında hiç bir açlık ya da halsizlik hissetmedim çok teşekkür ediyorum kendisine  Ölçü olarak 150 ml. lik bir bardak. Bu genelde çay bardağına tekabül ediyor. Günde 10-12 öğün olarak ayarlıyorsunuz. Ne çok sıcak nede çok soğuk içiyorsunuz. Ben ikinci haftada et ve tavuk suyunun içine havuç, patates, soğan, maydanoz gibi sebzeleri katmaya başlamıştım. İçerken bunu süzerek kullanıyorsunuz. Tanesini hala kullanılmıyor.
Üçüncü ve dördüncü haftalarda, Artık sabahları bir tane sulu yumurtanın sadece sarısı nı yiyiyoruz. Artık bir iki çay kaşığı kadar labne peyniri deneyebiliriz. İyi blender edilmiş domates çorbası, mercimek çorbası, un çorbası deneyebiliriz. Bunlara ilaveten ayran içebiliriz . Hazır meyve püresi olan küçük cam kavanozlarda satılan bebek mamaları tüketiyoruz . Size tavsiyem çeşit çeşit markalar var bunlardan çok fazla almadan deniyerek bulabilisiniz . Sevmeye bilirsiniz. Sakın ha sebze püreli olanlardan almayın hayatta yiyemezsiniz. Bunun yerine kendiniz yapabilirsiniz. Ben et yada tavuk suyuyla beraber çeşitli sebzeleri katarak püre haline getiriyordum. Ayrıca tel süzgeçten de geçirerek tüketiyordum. Kabak püresi çok güzel oluyor içine yoğurt katabilirsiniz. Aralarda mutlaka yoğurt, süt tüketmelisiniz. Kilo vermeyi hızlandırıyor.
Artık dördüncü haftanın sonundan itibaren katılara geçmeye başlıyoruz. Ama günde bir tane deneme hakkı var. Sebzeler çok iyi pişmiş çatalla ezilerek ve de çok çiğneyerek yenilecek. Mideniz doyduğunu hissettiğiniz anda bırakacaksınız. Mideyi sıkıştırmayınız. Günlük yeme düzeni üç ana öğün  üç de ara öğün olacak. Gün içeresinde iki porsiyon meyve tüketilecek ve süt ürünleri ihmal edilmeyecek. Artık et, tavuk ve balıkta deneyebiliriz. Eti kıyma şeklinde olursa daha çok sindirebiliyorsunuz. Bütün  haldeki etleri hala sindirmekte zorlanabiliyorsunuz. Biber dolması tüketebilirsiniz ama kabuğunu yemeyeceksiniz. Tavuk ve balık yumurta büyüklüğünde olacak. Balık çorbası, sulu köfte daha rahat sindirebiliyorsunuz. Yemeklerin yanında sıvı alımı da yasak. Dumping sendromuna yol açabilir. Özellikle asitli içecekler yasak. Tüp mideler için damping olmaz denmesine rağmen birkaç defa başıma geldi. Ayrıca ekmek, makarna, pilav da yasak . Tatlı olarak az şekerli muhallebi yada iki top dondurma tüketebilirsiniz hergün olmamak kaydı ile .
Ameliyatınızı oldunuz bir ayıda geride bıraktınız. Artık yeni bir hayata başladınız. Daha önce yaptığınız hataları bir daha yapmamanız gerekiyor. Bu size verilmiş ikinci bir şans değerlendirmek sizin elinizde. Spor ile de takviye yapmalısınız. Sağlıklı beslenme ile  sadece kilo vermeyeceksiniz. Sağlıklı bir yaşama kaliteli bir hayata kavuşacaksınız. Daha önce hiç bu kadar gezmek ve insan içerisine karışmak istemeyeceksiniz. Her sabah hayata daha bir umutla bakarak kalkacak, çabalarınız boşa çıkmayacak olmasını bilerek daha da mutlu olacaksanız. Zaman zaman karamsarlığa kapıldığınızda olacak çünkü kilo vermek bazen yavaşlayacak bazen de duracak. Ama mutlaka gidecek bu kilolar  :)) 

35 yorum:

  1. Anlamıyorum. Sırf kilo vereceğim diye mideni mi aldırdın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. obez değilsen anlayamazsın zaten

      Sil
  2. baktığın yeredn öyle gelebilir.Hatta doğruda kilo vermek için midemi kestirdim hemde 4/3 aldılar.Amaaaa görünmeyen tarafı bu sürece kadar çektiğim ızdıraplar,hayattan koptuğum günler,kilo yüzünden yaşadığım sağlık sıkıntıları hepsinin üstüne giyecek kıyafet bile bulamamak yetermi sence ? Yetmezmi ozaman sana şöyle söyleyeyim insülün direnci adı üstünde zaten dirençli ne yapsam banamısın demedi birde polikistik ovel birde prolaktin bunların yüzünden kilo veremiyorum birde kilo vermem gerekiyor ki bunlar düzene girsin ve sandığın kadar kolay deyil eğer bu sorunlarda başında varsa imkansız nerdeyse .Tüm doktorlar ortak karar çatlasanda patlasanda sen kilo veremezsin nokta.çare ne obezite cerrahisi bende bu yola girmem gerektiğini ozaman daha iyi anladım.Ne yani kadere boyun mu eymeliydim nepayım ben böyleyim kendimle de barışığım yalanlarımı söyleseydim.Karar sonuna kadar doğrudur arkadaş hiç tartışmaya açmam bu konuyu.Bu blog cerrahi reklamı için deyil bu ameliyatı olacak ve olmaya karar vermiş insanlara ışık tutması içindir.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Allah yardimcin olsun kardesim... Bu mubarek gecede bo boldua edelim...Allah gonlune gore versin...
    Kandilin mubarek olsun...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. bence çok doğru bir karar vermişsin bu blogu açmakla... operasyondan sonra yemek yemeyi yeniden öğrenmek gerekiyor sanırım çünkü izlediğin süreç 4 aylık bir bebeğin katı gıdalarla tanışma süreci... ben de olsam aynını yapardım...

    YanıtlaSil
  6. Sizi çok cesaretli buluyorum.Verdiğiniz karar kolay bir karar değil ama ancak kilo sorunu olan biri anlar.Takipteyim..

    YanıtlaSil
  7. Kıymetli Senem Hanım;
    Blogunuzu hiçbir kelimesini atlamadan dikkatlice okudum. Tüp mide konusunda sizden daha iyi bilgi veren bir kaynağa rastlamadım. Bu konuda size sonsuz teşekkürler...
    Bende önümüzdeki dönem içerisinde tüp mide ameliyatını Denizli'de olmak için çalışmalara başladım. İnşallah olacağım. Fakat sizin yazılarınızdan sonra biraz korkuyada kapılmadım desem yalan olur. Özellikle ameliyat ve sonrasındaki bir ay için, çekincelerim oluştu. Size sormak istediğim bir kaç soru var. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    1. Ameliyat sonrasında yanımda refakatçi olmadanda idare edebilirmiyim.
    2. Hastane çıkışı otobüsle seyahat edebilirmiyim.
    3. Şu anda herşeyden yiyip içebiliyormusunuz
    4. midenin ileride zorlanmasıyla kesi yerinden kaçak verme gibi bir durumu var mı? tam manasıyla kaynak oluyormu
    5. video da izlemiştim, titanyım klipsler kesi yerine takılıyormu ve ileride zararı olurmu veya çıkarılıyormu
    6. midenin büyüklüğünü sizin isteğinize göre ayarlayabiliyorlarmı
    7. bu ameliyatı SGK tamamını karşılıyormu? doktorların aldığı para aslında bıçak parası tabir edilen para mı?
    8. Dışarıdan aldırdıkları malzemelerin parasını SGK dan alabiliyormuyuz? Bir doktorun yorumunda eğer dşarıdan alırsanız, SGK tarafından soruşturma açılır ve ameliyat masraflarını ödemek zorunda kalırsınız yazmış, bu çelişki değil mi?
    SELAMLAR... T.AKIN
    mangit2002@yahoo.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isin sgk kismina ben yanit veremeyecegim ama bende 11aylik tup mideli olarak tecrubelerimi anlatmak istedim. istisnasiz her yemek sonrası mideden sesler geliyor. ulu orta bazen kepaze oluyorsunuz. ben yogurt, sut cig sebze, mandalina cok zor hazmediyorum. hi yerim ama 1kepce normal corba icebiliyorum ama 3kasik yogurtlu corba icsem tikiyor. ama bunun yerine su ile yumusatilmis sodayi icebiliyorum.

      sahsim adina soyliyeyim, ben ameliyat oncesi kendimi sirf zayıflamaya endeksledigim için, isin sabir ve yiyememe kismini hiç dusunmeden ameliyat oldum. tamam iştah hormon u da aliniyor eyvallah, yanliz nefis oldugu gibi duruyor. gordukce kokladikca istiyor insan. yani bir ay gibi bir sure sabretmeniz gerekiyor, sonra herşey daha rahat ve kolay oluyor.

      2haftalik amekiyatliydim. ben ki bütün kilosunu (143) makarna ve pilavdan alan insan, tuttum makarna yedim, icimi organlarimi kustum nerdeyse ozaman.

      saniyorum bunye meselesi, ben 3ay sadece su ile beslendim. yemiyordum artik hiç birşey. psikolojikmodir bilemem. agliyordum midem agriyordu.

      bu ameliyati tavsiye edermiyim...? egerki durumunuz gercekten vahimse, bende oldugu gibi cocuk luktan geliyorsa, oyle 85 95 105 gibi kilolar, azimle verilemicek kilolar degil. 130lardan.sonra ve bende olduğu gibi, bütün özel hatta unlu sosyete diyetisyenler, fayda vermiyorsa ancak tavsiye ederim. gercekten kolay degil.

      butun bunlari bilsem, yinede olurmuydum bunu? evet olurdum çünkü 11ayda 64kg verdim, karin germe ameliyatimi oldum, ve 24 yilin kilosunu 8ayda verdim:) bombastik oldum:) yurumek cok eglenceliymis, hayat meğer renkliymis.

      artik magzalara gidip kendimi kabine tikip giyinip giyinip cikariyorum, sirf artik bana kiyafetler oluyor diyebilmek.için, bunu yasamak için:)

      42 beden.. bu benim için ruyamda dahi goremedigim birşey. bazen ise 40 aliyorum. 56 58 bedenlerden sonra..

      cok mutluyum ses tonum bile degisti mutluluktan.

      ben 2gunluk ameliyatkiydim ucaga bindim ve araba kullandim. refakatci olursa iyi olur, imkan yoksa hemsireler yardimci oluyor.

      Sil
  8. Bu sorularin cevabini bende merak ediyorum gercekten yasadiklarinizi bizimle paylastiginiz icinde ayrica tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  9. bu ameliyatı bende oldum cok sabır istiyo hiç koly deglmş qma ucund zqyıf olmak w saglıklı olmk war

    YanıtlaSil
  10. Ben fransadan nazar bu ameliyati bende oldum 2 bucuk ayda30 kg verdim simdi tam 3 ay oldu olali ama herkezin ayni olmuyo ameliyat sonrasi ben cok sorunlar yasadim mide bulantisi tam iki ay surdu kusma halsizlik hizla kilo verdiriyo ama yemek yeme yonunden zor suan tam uc ay oldu olali halen makarna pilav gibi kati besinlerden yiyemiyorum yedimmi tikaniyorum ve tikandigim gibi kusarak rahatliyorum mide yanmasi halen devam ediyor alah bu ameliyati yaptiranlarin yardimcilari olsun ben 95 kg ile ameliyat oldum suan 65 kg yim hedefim 55 olmak :)))

    YanıtlaSil
  11. Bende ameliyat oldum 9. Günüm 120 ile ameliyata girdim şu an 112 kg yum. Ve kendime güvenim gelmeye başladı. Ameliyata karar vermek çok zor oldu. Ama inanınki anlayıldığı gibi korkunç değil. Benim ödüm kopmuştu. Şu an işten yazıyorum gayrt iyiyim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Arkadaslar bende bu ameliyati olmak istiyorum ama ssk yok ozellerde cok para stiyor ben napicam obezlik kaderimmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 30 35 hatta 50 bin tl lik fiyatlar almistim istanbul için. izmir karşıyaka daki medical park da doc.dr.unal aydin hocama, endokrinoloji raporu (110tl) ile birlikte 8.400tl odedim bundan 10ay once. benden ne yatis parasi aldi nede baska birsey. ustelik safrakesemde tas vardi, onuda aldi sagolsun. ve ben 10 ay da toplam 64kg verdim :) ilk uc ay cok skintili gecti bende. bunyemle alakali saniyorum. bende deli gibi hastane ararken buldum bu hastaneyi. o yuzden size yardim etmek istedim.

      Sil
  13. Ben cuma gunu oluyorum...
    .sanem hanim tesekkur ederim kararimi vermemde cok etkili oldunuz zor bir donem basliyor allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba arkadaşlar bende 3hafta önce elazığ medikalde ameliyat oldum.çok şükür şimdiye kadar hiç ama hiç bir problem yaşamadım.doktorun verdiği listeye uyun ve kendinizi zorlamayın yeterli.Bende şeker vardı bitti.migrenim vardı sadece taburcu olduktan sonra bir kez baş agrim oldu o kadar.bu ameliyatla migrenin gidecek diyen olsa doverdim galiba.kendime olan güvenim arttı velhasıl kelam şimdi kendimi daha dinç ve sağlıklı hissediyorum

      Sil
  14. ben belcikadan fatos bende tup mide ameliyati oldum 1 ay oldu ilk iki hafta 10 kilo verdim simdi iki haftadir hic kilo veremedim bilmiyorum neden. bu ameliyati olmak isteyenlere tavsiyem olmasinlar ben cooook pismanim iki catal bisey yee hemen tikaniyosun bogulacak gibi oluyosun kusuyosun. cok susadin su icmek istiyosun yudum yudum icmek zorundasin 33 cl suyu 1 saate bitiriyorum susuzlugum dinmiyor dokturumun dedigi omur boyuda boyle su icmem gerektigi. herkez yemekler yerken sen yogurt corba iciyosun canin cook cekiyor ama yiyemiyosun. ayrica hickirik gengirme her yemekten sonra oluyor. bas donmesi goz kararmasi hep oluyor. en buyuk dertlerden birisi asiri kabizlik ve mide asiti inanin cok kotu obez olmayi tercih ederdim. pscologim bozuldu 10 kilo verdim ama hic sevinmiyorum bile bu ameliyati olupta mutluyum diyenlerede hayret ediyorum. cok iyi dusunun geri donusu yok keske olsaydi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuura bakmayında obezlik sadece vucutta olmuyor siz beyninizde bitirememişsiniz. bu dedğin skıntılar daha sonra geçiyor ve mide büyüyor. eski kilolarında geliyor merak etme bir kaç ay sabert eskisi gibi yersin

      Sil
    2. Fatos hanim daha bir ay oldugu icin normal bu sekilde su icmeniz. Bende baslarda o sekil iciyordum fakat simdi 10 ay olacak ameliyat olali ve herkes gibi normal bi sekilde iciyorum suyumu. Moralinizi bozmayin. Bende Belcika'da ameliyat oldum benimde cok siklikla kilo vermem duruyor geri tekrar devam ediyor pes etmeyin.

      Sil
  15. 3 hfta oldu bende ameliyat oldum...ortalama 14 kilo verdim bu zamanda..iyiki olmusum...darisi tüm obezlerin.basina insallah

    YanıtlaSil
  16. beş gün önce amiliyat oldum. 158 kilo ile şu an 149 kiloyum.bulantım yok her şey mükemmel araba da kullandım.sanırım önemli olan vaktinde olmak!! kilo dışında hiç bir sorunum yoktu sadece kilo.kahve bile içiyorum.tabiiki yavaş yavaş.aclık hissim yok gibi. her şey gönlünüzce olsun çok iyiyim sadece birinci gün biraz göğüs kafesim ağrıdı.

    YanıtlaSil
  17. ben ahmet:bende nasipse 3hafta sonra tüp mide ameliyati olacam,187kg ,boy 183,yas 39.
    tanidik bir bayan var ve cok memnun,beni imrendiren onun cok neseli olmasi ve tavsiyesi,haliyle benimde tedirginligim var,biraz sıkıntı olacak mutlaka ama arkadaslar olmazsam seker,tansiyon ,kolestrol vs hastaliklar bekliyor dizerim yürürken agrimaya basladi,olanlara ve olmak istryenlere Allahdan sifa ve kolayliklar diliyorum

    YanıtlaSil
  18. Senem hanım sulu yumurta nedir ben pek anlayamadım? Haşlanmış yumurta mı oluyor? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski alışkanlık çocukken sulu yumurta derdik ağız alışkanlığı kalmış Rafadan yumurta elbette :) bide yemek işi ile uğraşıyoruz :D

      Sil
  19. Arkadaşlar merhabalar, Bende Tüp mide ameliyatı olanlar arasına katılanlardanım. Karar verme aşaması, etrafınızdaki insanların görüşleri, çıkan haberler bunların hepsi sizi gerçekten etkileyebilir. Ama emin olun son kararı verecek kişi sizsiniz. Bunun yanında bence en önemli nokta bu ameliyatı yapacak kadro ve hastane. Yalnız cerrahın tek başına üstesinden geldiği bir iş değil bu. Ameliyattan sonraki dönemde bakım altında kaldığınız süre, psikolojik destek, diyetisyen özellikle ve özellikle bir endokronolog desteği olan bir hastane en iyi seçimdir. Ben ameliyatımı Antalya Memorial hastanesinde gerçekleştirdim. Sayın Prof Dr. Alihan Gürkan hocamız ameliyatımı gerçekleştirdi. Şu anda 20 gün olmasına rağmen yaklaşık 12 kilo verdim. Ameilyat sonrasında kesinlikle hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Nasip olursa bundan sonrada karşılaşmayı düşünmüyorum. Eğer özellikle Antalya çevresinde bu ameliyatı düşünen arkadaşlar varsa onlarla gerekli deneyimlerimi paylaşabilirim. Herkese acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz maşallah iyi kilo vermissinz :( bende 8 gün oldu ama sadece 5 buçuk kilo vermsm acaba veremeyeckmym çok üzülüyorum

      Sil
  20. Merhaba ben esra bende 8 gün önce bu ameliyati oldum dun tartildm ama sadece 5 buçuk kilo vermişm yorumları okuyorum 12 13 kilo verenler var :( peynir yiyorum sabahları öğlen yarım kase çorba ogledensonrada aynı akşam da yarım kase çorba ve peynir sanki ben kilo veremeyecek gibiyim :(

    YanıtlaSil
  21. Sevgili arkadaşlar bende henüz 15 günlük ameliyatlıyım. Kararımdan hiç pişman olmadım hatta neden bu kadar beklediğimi dahi sorguladım. Biz obezler genelde ameliyat aşamasında iki hata yapıyoruz, ilki sonraki beslenme programını çok ciddiye almadan tamam diyor ve eskiden kaşık kepçe ölçüsünü yudum lokma ile değişince eyvah diyebiliyoruz. Ikincisi ise en fazla 3_4 ay sabreder kg verir normal? Hayatıma dönerim töleransını yaşıyoruz. Bu bizim gibi obezler için bilinçlenmeden ameliyat olanların depresyona giren kısmı oluyor. birde ikinci hayatına merhaba diyen kısmı var ki ben şükür ki o kesimdeyim yediğim 3 lokmanın bile tadına varanlardanım. Her bünye farklı reaksiyonlar verebiliyor onun farkındayım ama psikolojik olarak hazırlanılmamışsa hayat kabusa da dönebilir. Benim tanıdığım bir arkadaşım 4 ay sorun yaşadı. Kusma, reflü ve 2_3 lokmada dolgunluk hissi. Önce kendi başına üstesinden gelmeye çalıştı fakat sonra doktorunun da tavsiyesiyle laparoskopi yaptırıp mideyi biraz genişletip rahatlatınca niormal diyet listesine uyup şükretmeye başladı. Artık onunda ne reflü ne de kusma sorunu kalmıştı. Bence şikayeti olan arkadaşlar mutlaka bir ultrasona girip darlik testi yaptırsınlar. Onun dışında tabii ki insanız nefsimiz ve biriktirdiğimiz yeme alışkanlıklarımız var. Bu ameliyat sadece midemizim 4/3 nü yok ediyor beynimizi değil. Açlık hormonumuzun alınması göz açlığımızı etkilemiyor. Birde mide dolunca doyulmuyor sadece dolgunluk hissi oluyor. Ama zaten diyet yapınca da adapte olana kadar zorluk çekmiyormuyuz? Uzun lafın kısası arkadaşlar tüp mide ameliyatı olan hiç kimseye gökten sihirli değnek değdirilmiyor. Yine kişisel potansiyel sizi başarıya ulaştırıyor. Bu operasyonu olacak arkadaşlara bir tavsiyem var lütfen sonrası için empati kurun önce düşünce yapınızı opere edin sonrasında mutsuz bireyler olarak kilo vermeniz sizi sadece tekstil sektörüne kazandırır sosyal hayata değil. Burdan olan ve olacak olan her obezdaşıma acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba arkadaşlar bende almanyada yaşıyorum ameliyat olmaya 6 ay önce karar verdim sorna hiç beklemeden araştırma yaptım istanbulda ameliyat olmak için kilom çok fazla olduğu için (226kilo) iyi bi doktor aradım buldum gittim henüz yaşım 24 bende kendimi bildim bileli kiloluyum çok ani bi kararla ameliyat olmayı seçtim ama iyice araştırdım size tavsiyem iyi kötü herşeyi okuyun. Benim yaşadıklarımdan bahsediyim biraz genelde okuduğum zaman en fazla 150 170 kilo olan insanların ameliyat oldunu gördüm belki benim gibi aşırı kilosu olup korkuları olanlar vardır ... eylülde istanbula gittim iyi bi doktor buldum tahlilerim çok cabuk yapıldı şansım vardıki bu kiloya rahmen hiçbir yandaş hastalığım yoktu 3 gün sornaya ameliyat için randevü verdiler sigara kulandığım için ve kilomun çok fazla olmasından dolayı 2 3 gün yoğun bakımda kalırsınız büyük ihtimal dediler ameliyat günü midem bozuldu ameliyat ertelendi birsürü yeni tahliler yapmam gerekiyordu ister istemez hem madi hem manevi zarara uğradım (bu arada özel de ameliyat oldum 40 milyarı buldu tahlilerle beraber )bide şansıma araya kurban bayramı girdi ameliyat ertelenince etrafımdaki arkadaşlarım yakınlarım zaten endişeli oldukları için olma demeye başladılar yalvardılar hata olma diye ama ben bi kere karar verdim ve dönmek istemedim. Ameliyat'dan önce 5 kilo verdim 221 kiloyla ameliyat oldum herkez çok korkuyodu uyanamıycam diye ama ben korkmadım hiç yoğun bakımda kalmıycamı biliyordum kendime çok güveniyordum çünki öylede oldu 2 saat sonunda uyandırma odasına aldılar 15 daka içinde uyandım akşamınada ayaklandım zaten ameliyatan sorna çok zorlanıcağımı söyleyenler oldu hareket etmek konusunda ama hiçbirini yaşamadım gayet iyi ve cabuk toparlandım bi kaç hafta daha kaldım istanbulda ameliyatan sorna 10 günde 15 kilo daha verdim şu an 2 ayım dolucak toplamda giden kilo 30. Yemeklere gelince sıvı dönemi atlatıktan sorna ufak bi depresyon yaşadım herşeyi püre halinde yemek zorunda kaldığımda o yemeği öyle görünce midem bulanıyordu ama normal yemeğe başladımda düzeldi herşeyi deneyerek yiyiorum dokunduğunu anladığımda bırakıyorum zaten genelde tatlı veya abur cubue canım hiç cekmiyo normal yemek çekio o konuda şanslıyım sadece gece yatarken midemde çok yanma oluyo ve sesler çıkıyor onlar biraz ürkütüyo beni kan aldırdım sonuçları bekliyorum . Size tavsiyem ameliyat olmak istiyosaniz önce başkalarını değil kendinizi ikna edin başara bileceğinize kendinize ne kadar çok güvenirseniz o kadar kolay bi süreç olucaktır evet piskolojiniz bozula bilir ama tartıya cıktığınız an giden kiloları görünce hiç bir moral bozukluğu kalmıyor saç dökülmesi felan umrunuzda olmuyor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :)

    YanıtlaSil
  23. Bende tup mide ameliyatliyim.kim ameliyat olduysa benimle ayni cumleleri kuruyor.
    Yani ceken bilir.kim isteyerek nester altina yatarki bi dusunmek gerekir.

    YanıtlaSil
  24. Yaziniz icin tesekkur ederim,emeginize saglik.

    YanıtlaSil
  25. normalde böyle yerlere yazı yazan insan değilim bende 18 gün önce ameliyat oldum sigara kullanıyordum doktorum bırak dedi ameliyattan 2 hafta önce bıraktım halen blendırdan gecmıs corba içiyorum son iki gündür midem bulanıyor sadece doktor arıyanlar ben ankarada osman yıldırım beye oldum gercekten kendısı cok ıyı bır cerrah calıstıgı hastanede özel hastene medıcana cekinmeden olabilirsiniz korkmayın kılolara son verın kilo merek edenler 18 günde 16 kilo

    YanıtlaSil
  26. selam arkadaşlar,ağustos 21 de ameliyat oldum, ve şuanda çorba ve pürelere devam ediyorum,yaklaşık 12 kg düşmüşüm.ameliyat sonrasıda hiç bir sıkıntı yaşamadım.3 ay öncesi sigarayı bıraktım,aldığım en doğru kararların başında geliyor,ve kendimi çok daha zinde hissediyorum,protein tozuna başladım ikinci hafta.multi vitamin kullanıyorum,mide koruyucu içiyorum,bunların desteği ile ne bulantı ne halsizlik hiç bir şikayetim olmadı şükür,ben 138 kg la ameliyat olmaya karar verdim.yaşım 42,kendi kendime dedim ki 10 yıl sonra ne olacaktı bu kilolar sanırım 150 leri görecektim,çok doğru bir karar aldığımı düşünüyorum,öenemli olana doktorunuzu iyi seçmeniz,ve ameliyat öncesi de hazırlıklarını yapmanız sonrası içinde sıkıntıları en aza indirecektir,15 gün kala sık yürüyüş,bol sıvı tüketimi, ve nefes açma egzersizi,son bir hafta diyete girilmesi çok öenemli,nasıl olsa yiyemiyeceğim diye son güne kadar tıka basa yenirse sonra olcaklarla yine kendimiz üzüleceğiz demektir. bu ameliyatı olacak arkadaşlarım,doktorunuzu iyi araştırın ve son çaremizi iyi değerlendirelim,hayat zaten kısa obez olarak devam edersek daha kısa olacak bunu bilelim,sağlıklı ve kaliteli bir yaşam bizim elimizde, sağlıklı günler diliyorum.....nüket

    YanıtlaSil
  27. Merhaba ben burcu. 4 gun once tup mideli oldum. 20 yıllık obez olarak hep karnım açtı ve kendimi engellemeye çalışıyodum. Şimdi ise yemek kokusundan bile tiksindim. Icim almıyor ama ben o listeyi uygulamak ve 6 ögün beslenmek zorundayım. Artik sadece yaşamak icin yemek yiyenlerden oldum

    YanıtlaSil

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.