24 Ağustos 2010 Salı

Obezite Ameliyatından Sonra Saç Dökülmesi

Yaklaşık olarak üçün cü  ayımdan sonra yoğun bir şekilde saç dökülmesi başladı. Başlarda çok önemsemedim. Ama saç dökülmesinin duracağı gibi yoktu. Bir iki ay bekledim sonrasında bir doktora gittim. Bana saç için bir saç losyonu ve bir hap yazdı. Ayrıca aktarcıdan bakım yağıda aldım. İki ay boyunca sabah akşam sürdüm saçıma ilacı. Banamısın demedi saçlarım artık yer yer açıklıklar olamaya başladı resmen kelliğe doğru gidiyordum. Diyer benim gibi ameliyat olmuş bir çok arkadaşım da da bu sorunlar vardı. Onlarda bir çözüm bulamamışlardı. Ek olarak çinko hapı  da almaya başlamıştım arada vitaminde alıyordum. En sonunda belime kadar olan saçlarımı kestirmek zorunda kaldım. Hiç bir şey fayda etmedi taki bir hafta önce bir arkadaşımın tavsiyesi olan bir şeyi deneyene kadar. Sakın gülmeyin inanmayacaksınız ama  mayonez evet doğru okudunuz mayonez :))
Dört yemek kaşığı mayonezi saça bir güzel yediriyorsunuz, iki üç saat bekletip yıkıyorsunuz. hafta da bir defa yapacaksınız. Bu kadar basit. Başka şeyler denemek hem zaman hem para hemde saç kaybı. Zira giden saçlarıma mı yanayım giden paralarıma mı. 

Güncelleme (29.10.2012 )

Bu arada bu yazımdan sonra yazdığım bir yazı daha var '' Saç dökülmesi '' Hakkında. Mayonez kısa süreli çözümler için sonuçlar veriyor fakat ameliyattan sonra kilo vermeye bağlı saç dökülmelerinde uzun dönemde çok işe yaramdığını tecrübe ettim. Her üç günde bir yapmak artık çok sıkıcı olmaya başladığından ciddi arayışlara girdim.2011 başlarında ACTİVAR denen kapsül bitkisel haplarla tanıştım ve ogünden sonra hayatım değişti desem yeridir. Kullanmaya başladıktan 5 gün sonra saçlarımın dökülmesi tamamen durdu ve 1 sene boyunca çıkmayan saçlarımın hepsi çıkmış oldu. Bu yazıyı okumak için burayı tıklayın.


9 yorum:

  1. I really enjoyed reading the posts on your blog. I would like to invite you to come on over to my blog and check it out. God bless, Lloyd

    YanıtlaSil
  2. I’ve enjoyed looking over your blog. I came across it through another blog I follow. I am now a follower of yours as well. Feel free to look over my blog and perhaps become a follower of it if you wish.

    YanıtlaSil
  3. Thanks so much for the visit and even more for the gracious comment. Here's hoping you'll become a follower and my blog will be a blessing to you as yours is to me.

    YanıtlaSil
  4. merhaba bende saç dökülmesi tedavisi görüyorum çinko ve bir sprey kullanıyorum acaba mayonezin faydasını gördünüzmü

    YanıtlaSil
  5. fatma hanım geçmiş olsun. Öncelikle bende çinko hapı kullanmıştım ama midem kabul etmedi.Saç sipreyi minoxil e devam ediyorum.Mayonezin çok faydasını gördüm. Size tavsiyem ben öyle yapıyorum mayonezin içine minoxil den 5 kere püskürterek karıştırıyorum ve hafda da bir yapıyorum. Hatta bu aralar yapmıyorum çünkü saç dökülmesi neredeyse durdu. Arkaşalarım da yapıyorlar mayonez kürünü onlarda bana inanılmaz farkettiği söylüyorlar.Ben son bir umut deyip denedim ama bu kadar etkili olcağını tahmin etmezdim . Mayonezin içine illaki minoxil koymanız gerekmiyor arkadaşlarım koymuyor etkiside aynı ben sadece saç depolarım dolsun diye yapıyorum. Saç ürünlerini kullanmanız en az 2-3 ay gerekiyormuş. Saç depoları dolması için benim kafa derim parlıyordu seyrek saçlarım arasından çok kötü duruyordu Şimdi ise artık diplerinden küçük küçük saçlar çıktı Fatma hanım kullandığınız ürün her ne ise kesmeyin onu da mayonezin içine katabilirsini. İlk zamanlar 3 günde bir yapıyordum sonrasında hafta da bire şimdiyse 15-20 günde bir yapıyor 1,5 ay oldu kullanalı ben faydasını gördüm. Mutlaka deneyin hatta bu yazıyı okuyunca direk gidin yapın sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senem hanım merhaba
      bende yaklaşık 5 ay önce tüp mide ameyatı oldum şimdi saç dökülmesi problemi yaşıyorum belittiğiniz activar kapsülü bende almak istiyorum nerden alabileceğimi söylermisiniz?

      Sil
    2. Merhaba,sitelerinde satış yaptıkları eczaneler var. Yada senemcabuk@hotmail.com' a bana mail atın iletişim bilgilerinizi adresinizi verin ben firma yetkilisine ileteyim. Size kapıda ödemeli göndersinler.İlk ay günde 2 tane alıyorsunuz daha sonra ki aylarda günde 1 tane olarak alacaksınız. 5. gün zaten saç dökülülmesi duruyor. Bende öyle oldu.Diğer kullanan arkadaşlarda da aynı şekil oldu inşallah sizde memnun kalır bize yorum yazarsınız.

      Sil
  6. cevabınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. rica ederim ben teşekkür ederim

    YanıtlaSil

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.