22 Eylül 2016 Perşembe

Obezite Nedir, Obezite Cerrahisi Yöntemleri Nelerdir?






Obezite günümüzde tüm dünya geneline yayılmış, başa çıkılması için birçok dernek ve kuruluşun seferber olduğu, önü alınması önemle gerekli görülen bir sağlık sorunudur. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre en tehlikeli hastalıklar sıralamasında dünya da üçüncü sırada gösterilen obezite ölüm oranlarını da arttıran bir sağlık problemidir.


Obezite Nedir?

Genel olarak bakıldığında obezite, vücutta bulanan yağ kütle oranının yağsız kütle oranına göre daha fazla olması ve vücudun genel değerlendirmesi sonucu boy uzunluğuna göre kilonun daha fazla olması olarak tanımlanır.



Cinsiyet dağılımına bakıldığında kadınlarda daha fazla görüldüğü, ikinci sırada çocuklarda daha sık görüldüğü söylenebilir. Erkeklerde görülme sıklığı bu sıralamanın sonunda yer almaktadır. Bu kadar büyük bir tehlike yaratan sağlık sorunu obezite nedenleri ise tam bilinememekle birlikte belli başlı bazı başlıklar altına toplanabilmektedir.  



İlk sırada sayabileceğimiz neden aşırı derecede ve yanlış beslenmedir. Düzensiz beslenmeler, çoğunlukla trans yağ ağırlıklı besin alımı yapılması sonucu alınan fazla kilolar önü alınmadığında sonu obeziteye varan bir sağlık sorunu haline gelir. Obezite nedenleri araştırıldığında genetik faktörlerinde oldukça etkili olduğu söylenmektedir. Bu etkilerin yanında aşırı stres, sosyolojik ve de psikolojik sorunlar, nörolojik rahatsızlıklar oldukça tetikleyici olmaktadır. Obezite sorunu durağan hareketsiz yaşamı tercih eden kişilerde de ortaya çıkmaktadır.



Obezite Cerrahisi Yöntemleri



Mide küçültme ameliyatı obezite cerrahisi alanında en çok rağbet görendir. Tüp mide ameliyatı olarak da geçer. Mide küçültme amelliyatı ile mideniz küçültülmekle kalmıyor, iştahınız da küçülüyor. Bu sayede çok daha kolay kilo vermenizi sağlıyor.



İş hayatı içerisinde sürekli oturarak çalışan ve günlük fiziksel aktivitesi olmayan kişilerde bu grupta yer almaktadır. Bu şartlarda çalışan kişilerin diğerlerine göre daha önem vererek belirli aktivitelerde bulunmaları, düzenli yürüyüşler yapmaları uzmanlar tarafından üstü çizilerek önemle tavsiye edilmektedir. Tüm bunların yanında aşırı sigara ve alkol tüketimi, alınan bazı antidepresanlar ve kortizonlu ilaçların vücutta bıraktıkları etkiler, kadınlarda doğum sıklığı ve aralarda bırakılan sürelerde vücut değişimi obeziteye neden olan etmenleri tetiklemektedir.



Obezite sorununun çok küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkabileceği düşünülerek, bebeklerde daha doğumu takip eden sürede beslenmeye dikkat edilmesi ve gerekli kontrollerin zamanında yapılması önerilmektedir. Anne ve babaya düşen bu görev ileri yaşlarında bireyler tarafından büyük önem arz edecektir diyebiliriz.



Günümüzde obezite cerrahisi ile obezite artık sorun olmaktan çıkıyor. Bu konuda profesyonel anlamda en iyi hizmet veren hastanelerin başında Safa Hastanesi geliyor. Kilolarınızla başınız dertteyse ve ne yaptıysanız kilo veremiyorsanız obezite cerrahisi yöntemi tam da size göre.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.