15 Eylül 2012 Cumartesi

AMELİYAT SONRASI BESLENME GÜNLÜĞÜ 4 HAFTA




Nihayet 4. hafta menüsünü yazabiliyorum. Ben kendimi iyisimi bir klonlatayım diyorum. Arkadaşlar tanıdık kloncu varsa bir yakinimdir kartı yazsın diyorum. Bloglar, facebooklar, yok sosyal medya işlerim arayada bir Şeflerin Düellosu attırdık ohh tamamdır. Bu arada facebookta grubumuz var , duyanlar duymayanlara desin Obezite ile mücadele edenler bekleriz efenimm.

4. Hafta Menümüz:

  • Artık bu tavuk suyu ve et suyu milli içeceğimizi biraz daha renklendirelim ve içine pirinç ve sebzeler katarak bir yemek pişirelim. Fakat çok iyi pişsin dağılacak şekilde ve çatalla iyice ezerek yiyebilirsiniz.
  • Bu dönemde ben en çok kabak salatası yedim buradaki linkte videolu tarifim var. Yalnız çiğ olarak içine sarımsak eklemiyoruz. Belki içinde kavurma esnasında dokunmazsa bir diş ekleyin lezzet katması için. Birde Kabağı iyice pişiriyoruz ve eziyoruz çatalla. Bu dönemde kabızlık çok sık rastladığımız bir sorun. Sakın ilaçlara ve form çaylarına yönelmeyin kabak iyi geliyor.
  • Yine kabızlık için çok iyi gelecek ve ara öğün yapabileceğiniz bir püre tarifi vereyim size.
    15 adet kuru kayısıyı yıkayıp düdüklü tencereye koyun üzerine 2 su bardağı su koyup buharı çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatın daha sonra bir süzgeçte kepçe arkasını bastırarak geçirin iki yemek kaşığı günde iki kere kadar yiyebilirsiniz. Daha sulu olursa 1 çay bardağı içebilirsiniz.
  • Ispanak yemeği yaparak yoğurtlu tüketebilirsiniz.
  • 1 ay dolduğunda artık günde bir deneme hakkın olduğunu unutmadan normal sebze yemeklerine geçebilirsiniz. Bamya, taze fasulye, patlıcan, bakliyat, köfte, balık ve az şekerli muhallebi tüketebilecekleriniz arasındadır. Eti ilk zamanlar yemekte zorlanabilirsiniz bunun yerine sulu köfte yapın. Balık içinde ben sebzeli balık çorbası yaparak tüketmiştim. Tavukta aynı şekilde sebzelerle haşlayarak sulu tüketin. Burada Sebze suyu ile hazırlanan tavuk tarifim var. Şehriye çorbası da yapabilirsiniz.
  • Artık bundan sonra yemek konusunu siz çok düşünmeyin. Mideniz sizin yerinize karar verecektir. Zamanla neyi yemenizi neyi yememenizi o size söyleyecek. Katı gıda alımında sıvı tüketmemeye bakın. Kahvaltıda bir iki bardak çay içebiliyorsunuz ama diğer öğünlerde sıvı almayın. yemeklerden 30 dakika önce yada 30 dakika sonra alabilirsiniz. Makarna , pilavı hayatınızdan çıkarın. Hiç ekmek yemeyin demiyoruz zira onunda vitamine ihtiyacınız olacak. asitli içecekleri tümden unutun. Maden suyu dahi yasak asit mideyi genişletiyor. Benim tek içtiğim içecek Icetea ve ayran. onun dışında hazır yada kendi sıktığını meyve sularını da içmeyin. Günde bir bardak mutlaka süt için. Kalsiyum alırsanız kas kaybı yaşamazsınız ve yağlardan gider. Bu arada kilo verimi ara ara durur hatta tüm dende durabilir. Bu durumda sporu devreye sokun. Hayat boyu mücadeleye devam sizin anlayacağınız. Ama şurasından bakın diyet yapmak bile daha kolay .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMUNUZU BİR KERE YAZMANIZ YETERLİ DENETLEMEDEN SONRA YAYINLANIYOR TEŞEKKÜRLER.